Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Palapelin pala covid-virus.

THL, Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät koulutusta tartuntaketjujen selvittämisestä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto toteuttavat yhteistyössä opintojakson koronavirustapausten kontaktien kartoittamisesta ja tartunnalle altistuneiden jäljityksestä.

”Testausmäärien lisääminen vaatii riittävästi osaajia myös tartunnanjäljitystyöhön. Näin tartuntaketjut saadaan selvitettyä ja altistuneet ohjattua karanteeniin. Opintojakson avulla on tarkoitus tukea sairaanhoitopiireissä ja kunnissa tehtävää tartunnanjäljitystyötä kouluttamalla siihen lisää henkilökuntaa”, sanoo koulutuksesta vastaava epidemiologian professori Pekka Nuorti Tampereen yliopistolta.

Opintojakson voi suorittaa kuka tahansa, mutta se on suunnattu ensisijaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Käytännön toteutuksesta vastaavat Itä-Suomen yliopisto ja Tampereen yliopisto.

Opintojakson voi suorittaa verkko-opiskeluna oman aikataulun mukaan. Opintojakso avautuu toukokuussa. Opintoihin ilmoittautumisesta ja käytännön järjestelyistä kerrotaan lisää myöhemmin.

Lisätiedot

Koronaviruksen aiheuttama COVID-19-tauti https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19
(THL)

Ajankohtaista koronaviruksesta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
(THL)

Pekka Nuorti, professori, Tampereen yliopisto, p. 040 190 1685, etunimi.sukunimi (a) tuni.fi

Elsi Similä, suunnittelija, Itä-Suomen yliopisto / Aducate, elsi.simila (a) uef.fi, p.  050 413 3252

Tiina Laatikainen, professori, Itä-Suomen yliopisto ja THL, tiina.laatikainen (a) uef.fi, p. 050 599 8031