Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Opettajat keskustelevat keskenään tietokoneen äärellä.

Opas opoharjoittelun tueksi

Kuinka ohjata tulevaa opinto-ohjaajaa? Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun opinto-ohjaajat Kati Huttu-Pantsari ja Visa Tuominen sekä ohjauksen yliopisto-opettajat Sirja Möttönen ja Merja Tamminen ovat kirjoittaneet Opoharjoitteluun! Opas ohjaajalle -teoksen. Se on tarkoitettu ohjauksen opintoihin kuuluvien harjoittelujen ohjaamisen tueksi.  

– Opas syntyi käytännön tarpeista. Aiemmin tällaista harjoittelua ohjaavaa opasta ei ole ollut olemassa, mutta harjoittelua ohjaavilta on tullut meille sellaisesta toiveita, kertovat yliopiston koulutusohjelman puolesta opasta kirjoittaneet Möttönen ja Tamminen.

– Harjoittelut ja niiden ohjaaminen ovat harjoittelukoulujen opoille arkipäivää. Halusimme osaltamme koota toimivia käytänteitä ja kehittää harjoittelun tueksi työkaluja, toteavat opinto-ohjaajat Huttu-Pantsari ja Tuominen.

Mahdollisuus oppaan tekemiseen saatiin Opetushallituksen rahoittamassa lukion ohjauksen Breaking Good- laatuhankkeessa. 

Opas on laadittu erityisesti lukion toimintaympäristöön, mutta sitä voi soveltaen käyttää eri koulutusasteilla. Syksystä 2023 alkaen lukiossa toimivat opoharjoittelun ohjaajat saavat painetun oppaan käyttöönsä. 

Sähköinen versio oppaasta on jo vapaasti ladattavissa osoitteessa https://aoe.fi/#/materiaali/2931 

Lisätietoja:
Lukion opinto-ohjaaja Kati Huttu-Pantsari, kati.huttu-pantsari(at)uef.fi, p. 050 4320 763
Yliopisto-opettaja Sirja Möttönen, sirja.mottonen(at)uef.fi, p. 050 911 4215