Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Lapsi tutkii eri muotoisia palikoita

Metsä Group lahjoittaa 160000 euroa Itä-Suomen yliopistolle

Metsä Group on tehnyt 160 000 euron suuruisen lahjoituksen Itä-Suomen yliopistolle käynnissä olevaan valtion vastinrahaan oikeuttavaan varainhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdennetaan maatalous-metsätieteelliselle koulutusalalle.

– Yliopistojen laadukas tutkimus ja korkeakoulutus muodostavat pohjaa koko metsäteollisuuden kehitykselle. Tulevaisuuden osaamisen varmistaminen on meille erittäin tärkeää, sanoo Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä

– Lahjoitus maatalous-metsätieteelliselle koulutusalalle vahvistaa strategiamme ydintä, ympäristön muutoksen ja luonnonvarojen kestävän käytön profiilialuetta. Lahjoituksen tuella kehitämme edelleen pitkäjänteisesti korkeatasoista metsätieteen koulutustamme ja tutkimustamme, kertoo dekaani Kari Lehtinen Itä-Suomen yliopistosta.

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on käynnissä ja keräysaika kestää 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa.

Itä-Suomen yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä/yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta uef.fi/lahjoita.

Lisätietoja:

Juha Laine, viestintäjohtaja, Metsä Group, p. 010 465 4541

Kari Lehtinen, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaani, Itä-Suomen yliopisto, p. 040 867 7844  

Jukka Tikkanen, osastonjohtaja, metsätieteiden osasto, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 594 2049