Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Student smiling in a line

Lähes 600 opiskelupaikkaa haettavana Itä-Suomen yliopiston englanninkielisissä ohjelmissa

Hakuaika Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin alkaa keskiviikkona 3.1.2024. Ohjelmissa on avoinna yhteensä lähes 600 opiskelupaikkaa, mikä on lähes sata enemmän kuin edellisenä vuonna. Haku päättyy 17.1.2024 klo 15.  

Tänään avautuvassa ensimmäisessä yhteishaussa on mukana viisi kandidaattiohjelmien hakukohdetta ja yli 20 maisteriohjelmaa. Suurimmassa osassa ohjelmia opinnot alkavat syyskuussa 2024. 

Uusina ohjelmina avautuvat metsätieteen kandidaattiohjelma Sustainable Forest Bioeconomy, kauppatieteiden kaksi maisteriohjelmaaa Accounting and Finance ja Sustainability Leadership. Lisäksi vastataakseen maailmanlaajuiseen osaajien tarpeeseen, IT-alan suosittu Information Technology –kandidaattiohjelma aloittaa toimintansa myös Kuopion kampuksella Joensuun kampuksen lisäksi tuplaten opiskelijamääränsä.  

– Kansainvälisen koulutuksen laajentaminen on Itä-Suomen yliopistolle strateginen valinta. Osaltamme haluamme näin olla tukemassa Itä-Suomen elinvoimaa ja vastaamassa alueen yritysten osaajatarpeisiin. Olemme panostaneet erityisesti uusiin englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin, joille näemme lisääntyvää kysyntää, akateeminen rehtori Tapio Määttä kertoo. 

Määtän mukaan yliopiston tavoitteena on, että vuosikymmenen lopussa englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa aloittaisi noin 1000 uutta opiskelijaa vuosittain. 

Kandidaattiohjelmiin voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaalaiset hakijat, joilla on toisen asteen tutkinto. Maisteriohjelmiin voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaalaiset hakijat, joilla on soveltuva alempi korkeakoulututkinto. 

Opiskelu on maksutonta suomalaisille sekä kaikille EU- ja ETA-maiden sekä Sveitsin kansalaisille. Muiden maiden kansalaisilta peritään lukuvuosimaksu, jonka suuruus vaihtelee ohjelmittain 8000 ja 10000 euron välillä. Lukuvuosimaksuvelvollisten opiskelijoiden on mahdollista hakea stipendejä ja osittaisia apurahoja haun yhteydessä. 

Itä-Suomen yliopistossa opiskelee tällä hetkellä yhteensä noin 2000 kansainvälistä opiskelijaa vaihto- ja tutkinto-opiskelijana noin sadasta eri maasta. 

Lisätietoa englanninkielisistä kandidaattiohjelmista: uef.fi/bachelors

Lisätietoa englanninkielisistä maisteriohjelmista: uef.fi/masters