Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kirurgi ja lääketieteen opiskelijoita.

Lääkärikoulutukseen lisää aloituspaikkoja

Helsingin, Itä-Suomen, Oulun, Turun, Tampereen, yliopistot ovat sopineet Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa aloituspaikkojen lisäämisestä lääketieteen koulutukseen.  Aloituspaikkoja lisätään jo vuoden 2024 sisäänotossa. Ministeriö on myöntänyt aloituspaikkojen lisäykseen lisämäärärahaa.

Itä-Suomen yliopistoon tulee 10 lisäaloituspaikkaa ja muihin yliopistoihin 15. – Olemme yhteistyössä muiden lääketieteen koulutusta antavien yliopistojen kanssa näin vastaamassa ministeriön esille tuomaan kansalliseen haasteeseen, terveystieteiden tiedekunnan dekaani Jussi Pihlajamäki toteaa.

– Itä-Suomen yliopistossa lisäys on hieman pienempi, koska olemme jo ennestään suurin lääkärikouluttaja, kertoo lääketieteen laitoksen johtaja, professori Ville Leinonen.

Lisäpaikkojen myötä Itä-Suomen yliopistossa on 174 lääketieteen aloituspaikkaa. Lisäpaikoille valitaan viisi uutta opiskelijaa todistusvalinnassa ja viisi valintakoevalinnassa. Lisäys ei vaadi hakijoilta toimenpiteitä. Lisäpaikat näkyvät opiskelijavalinnan tuloksissa viimeistään 4.7.2024, jolloin kaikki korkeakoulujen yhteishaun valinnan tulokset julkaistaan. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan Suomessa on pitkään jatkunut lääkäripula, joka ei korjaudu ilman merkittäviä toimenpiteitä. Ministeriön mukaan riittämätön lääkärien saatavuus on heikentänyt sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuutta ja lisännyt hyvinvointialueiden toiminnan kustannuksia.

Itä-Suomen yliopisto antaa valmistuneiden lääkärien arvioiden mukaan parhaat valmiudet sekä terveyskeskus- että sairaalatyöhön. –  Opiskelijamäärien kasvusta huolimatta pyrimme säilyttämään koulutuksen korkean tason ja edelleen kehittämään sitä muun muassa tiivistämällä yhteistyötä hyvinvointialueiden kanssa, sanoo kliinisen lääketieteen yksikön johtaja, professori Jarmo Jääskeläinen.

Lisätietoja:

Dekaani Jussi Pihlajamäki, jussi.pihlajamaki@uef.fi, 050 344 0187

Professori Ville Leinonen, ville.leinonen@uef.fi, 044 717 2303

Professori Jarmo Jääskeläinen, jarmo.jaaskelainen@uef.fi

Hakijoille lisätietoja antaa Itä-Suomen yliopiston hakijapalvelut, hakijapalvelut@uef.fi, 029 445 8990