Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen, jolla on kasvomaski

Joensuun kampuksella useita koronavirustartuntoja

Altistuneet opiskelijat ja opettajat etäopetukseen kahden viikon ajaksi ja Joensuun Sykettä-liikuntapalvelut keskeytetään loppuvuodeksi

Joensuun kampuksen opiskelijoiden joukossa on todettu useita koronavirustartuntoja, ja kaupungissa on useita erillisiä tartuntaketjuja. Altistuneet opiskelijat ja opettajat on tavoitettu ja he siirtyvät etäopetukseen seuraavan kahden viikon ajaksi 4.12. saakka.

Koronavirustilanteesta johtuen myös Joensuun Sykettä-liikuntapalvelut keskeytetään loppuvuoden ajaksi Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun yhteisellä päätöksellä. Keskeyttäminen koskee fyysistä läsnäoloa vaativia tunteja, eli etätunteja on yhä mahdollista järjestää.

Koronavirukselle on voinut altistua useissa Sykettä-liikuntaryhmissä ja ravintoloissa niin kaupungilla kuin kampusalueellakin. Siun sote ylläpitää päivittyvää listaa altistumispaikoista verkkosivuillaan osoitteessa: https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

Joensuun kampusta koskevat tiedossa olevat altistumispaikat ovat seuraavat:

12.11. Länsikadun koulu (Tulliportinkatu 1) Vaihtuva sykejumppa klo 18-19 tai Tabata + venyttely klo 19–20
16.11. Urheilutalo, jooga klo 9–10
16.11. Urheilutalo, kuntonyrkkeily klo 16–17
17.11. Ravintola Kampus Bistro klo 11–12
17.11. Energy keskusta, ryhmäliikunta klo 15.30–16.30

Siun sotelle on toimitettu ryhmäliikuntatunneille osallistuneiden nimilistat. Siun sote ottaa altistuneisiin suoraan yhteyttä ja antaa toimintaohjeet sekä määrää heidät tarvittaessa karanteeniin.

Kampus Bistrossa tai muissa Siun soten listaamissa mahdollisissa altistumispaikoissa vierailleita kehotetaan tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan koronavirustestiin herkästi.

Hygieniaohjeiden ja turvavälien noudattaminen on nyt äärimmäisen tärkeää kaikkialla. Kampukselle ei saa tulla sairaana ja hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä on huolehdittava.