Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

UEF Visual Festival.

Itä-Suomen yliopisto mukana Visual Festivalissa ensimmäistä kertaa – yksi valoteoksista kaikkien nähtävänä Carelian aulassa

Itä-Suomen yliopisto on osallisena Joensuussa 24.–27.11. järjestettävässä kansainvälisessä visuaalisen taiteen tapahtumassa Visual Festivalissa, kun yksi valoteoksista nousee Joensuun kampuksen Carelia-rakennuksen aulaan.

Kampuksella vapaasti nähtävillä oleva teos on osa Jig Cochranen rakentamaa ja suunnittelemaa maailman laajinta valaistujen kukkien kokoelmaa Jigantics Flower Forest. Kukat kiertävät ympäri maailmaa eri tapahtumissa, ja nyt viisi valoliljaa ilahduttavat Carelia-rakennuksen kävijöitä festivaalin ajan.

– Visual Festival on ainutlaatuinen kansainvälinen valotaiteen tapahtuma, joka on vakiintunut osaksi Joensuun vuotuista tapahtumatarjontaa. Valotaiteella on yhtymäkohtaa yliopiston tutkimusaloihin, kuten fotoniikan tutkimukseen. Olemme iloisia, että tänä vuonna tapahtuma laajenee kampuksellemme ja tarjoaa mahdollisuuden hetkeksi pysähtyä ja matkustaa arjen yläpuolelle, sanoo kehitysjohtaja Soili Makkonen.

Visual Festival on visuaalisen taiteen festivaali, joka järjestetään Joensuussa Tapahtumapuutarha Botanialla. Mukana on taiteilijoita viidestä eri maasta.

Lisätietoja yliopiston roolista festivaaleilla:

Kehitysjohtaja Soili Makkonen, p. 050 374 8294