Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Lääkäreitä tabletti kädessä.

Itä-Suomen yliopisto mukana Radical Health Festival -tapahtumassa

Itä-Suomen yliopisto esittäytyy kesäkuussa uudessa eurooppalaisessa terveysalan tapahtumassa yhteistyössä Kuopio Healthin kanssa. Radical Health Festival Helsinki 2023 -tapahtumassa kuullaan myös yliopiston aivoterveyden ja terveydenhuollon kustannusvaikuttavuuden asiantuntijoita.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Radical Health Festival kokoaa terveysalan asiantuntijoita 12.–14.6.2023 Helsingin Messukeskukseen. Tapahtuman teemoja ovat terveydenhuollon digitalisaatio, tekoäly, aktiivinen ikääntyminen, kyberturvallisuus, mielenterveys ja innovaatiot. Kantavana ajatuksena on koota niin yksityiset kuin julkiset toimijat, alan ammattilaiset sekä potilaat yhdessä ratkomaan terveysalan viheliäisiä ongelmia.

Kuopion seudun terveysalan innovaatioekosysteemi Kuopio Health, Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Kuopion kaupunki esittäytyvät tapahtumassa yhteisellä näyttelyosastolla. Tapahtuman puhujiin kuuluvat neuroepidemiologian apulaisprofessori Alina Solomon ja lääketaloustieteen professori Janne Martikainen Itä-Suomen yliopistosta, joiden esitykset kuullaan tapahtuman Digital Public Health -sessiossa.

Itä-Suomen yliopistossa on tutkittu paljon erilaisten interventioiden ja digitaalisten ratkaisujen vaikuttavuutta kansansairauksien ehkäisyssä.  Solomonin aiheena on dementian yksilöllinen ennaltaehkäisy FINGER-tutkimusten pohjalta. Martikainen tuo esityksessään terveystaloustieteen näkökulmaa räätälöityihin kansansairauksien ehkäisytoimiin.

Radical Health Festival Helsinki 2023

Kuopio Healthin tiedote