Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Nainen työskentelee laboratoriossa.

Itä-Suomen yliopisto liittyy jäseneksi FITech-verkostoon

Suomalaisten tekniikan alan yliopistojen FITech-verkosto kasvaa yhdellä jäsenellä, kun Itä-Suomen yliopisto liittyy verkoston jäseneksi. Kaiken kaikkiaan verkostoon kuuluu nyt yhdeksän jäsenyliopistoa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi alkuvuodesta Itä-Suomen yliopistolle (UEF) tekniikan alan koulutusvastuun vuodesta 2023 alkaen. Koulutusvastuu sisältää oikeuden myöntää tekniikan kandidaatin, diplomi-insinöörin ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Tekniikan koulutus käynnistyy syksyllä 2023 kestävien materiaalien ja tuotteiden sekä teknillisen fysiikan koulutusohjelmissa.

– FITech on koonnut tekniikan alan yliopistojen opetustarjontaa yhteen ja kurssien aiheet liittyvät myös Itä-Suomen yliopiston tekniikan koulutukseen. UEFin tekniikan koulutuksen kurssit täydentävät FITechin koulutustarjontaa, minkä lisäksi UEF voi sisällyttää FITechin tarjoamia kursseja tekniikan kandidaatin koulutukseen ja syventäviin opintoihin, kertoo Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

Itä-Suomen yliopisto on tehnyt yhteistyötä muiden FITech-verkoston yliopistojen kanssa jo aiemmin muun muassa järjestämällä yhteistutkinto-ohjelman Tampereen yliopiston kanssa ja osallistumalla tekniikan alan digitaalisten, kansainvälisten polkuopintojen suunnitteluun. Virallisen jäsenyyden myötä yliopistojen välisen yhteistyön odotetaan syvenevän entisestään.

– Itä-Suomen yliopiston liittyminen FITech-verkostoon vahvistaa Suomen tekniikan alan yliopistojen opetusyhteistyötä. Jatkossa FITechin opetustarjonta on entistä paremmin tarjolla Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja itäsuomalaisille aikuisopiskelijoille, ja koko FITech-verkosto pystyy puolestaan hyödyntämään UEF:n korkeatasoista opetustarjontaa, toteaa FITechin johtokunnan puheenjohtaja Eero Eloranta.

FITech on suomalaisten tekniikan alan yliopistojen verkosto, jonka tavoitteena on ohjata tekniikan alan osaajia Suomen kasvualoille ja vastata tekniikan alalla nouseviin osaajatarpeisiin. Verkoston jäseniä ovat Aalto-yliopisto, LUT-yliopisto, Itä-Suomen, Oulun, Tampereen, Turun, Vaasan ja Jyväskylän yliopistot, Åbo Akademi, Teknologiateollisuus ry sekä Tekniikan Akateemiset ry (TEK). Lisäksi FITechin toimintaan osallistuu 5G-hankkeen kautta Helsingin yliopisto.

Tiedotteen alkuperäinen lähde: FITech, https://fitech.io/fi/ita-suomen-yliopisto-liittyy-jaseneksi-fitech-verkostoon/