Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Sovelletun fysiikan opiskelija.

Itä-Suomen oppilaitokset hakevat yhteistyökumppaneita kansainvälisten opiskelijoiden työllistymiseksi

Itä-Suomen alueen oppilaitokset tähtäävät kansainvälisten opiskelijoiden työllistymiseen ja alueen osaajapulan helpottamiseen yhteisessä hankkeessa, johon haetaan mukaan alueen yrityksiä ja yhteisöjä kehittämään oppilaitos- ja yritysyhteistyötä sekä koulutussisältöjä.

Tavoitteena on tarjota kansainvälisille opiskelijoille koulutuspaikkojen lisäksi työllistymisen mahdollisuuksia ja kotoutumista Itä-Suomeen. Samalla työnantajat voivat hyödyntää oppilaitosten opiskelijapotentiaalia, kehittää organisaationsa osaamista ja valmiuksia vastaanottaa kansainvälisen taustan työntekijöitä sekä parantaa työhyvinvointia organisaatioissaan. Työnantajille tarjoutuu mahdollisuus myös osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Yhteishankkeen oppilaitoksiin lukeutuvat Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria ja Ylä-Savon ammattiopisto YSAO. Oppilaitosten yhteistyökumppaniksi voi ilmoittautua täyttämällä sähköisen lomakkeen.

Oppilaitokset kutsuvat kumppaneita myös mukaan yhteiskehittämisen päivään, joka pidetään Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksen tiloissa Kuopion Biotekniassa (Neulaniementie 2) ja Teams-yhteydellä perjantaina 20.1.2023 klo 13–14. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköisellä lomakkeella.

Yhteistyökumppaneiden osallistumisen mahdollisuuksista kerrotaan lisäksi hankeinfoissa maanantaina 30.1.2023 klo 15–16 (Liity kokoukseen napsauttamalla tästä) ja maanantaina 6.2.2023 klo 15–16 (Liity kokoukseen napsauttamalla tästä).

Lisätietoja