Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Lähikuva kansainvälisen opiskelijaryhmän käsistä päällekkäin

Eurooppalainen YUFE-yliopistoverkosto sai merkittävän jatkorahoituksen

Eurooppalainen YUFE-yliopistoverkosto (Young Universities for the Future of Europe) on saanut yhteensä 14,4 miljoonan euron jatkorahoituksen Euroopan komissiolta. Itä-Suomen yliopisto on yksi YUFE-verkoston kymmenestä yliopistojäsenestä. Lisäksi verkostoon kuuluu neljä muuta kumppania.

Erasmus+ European Universities -rahoitushaun tulokset julkistettiin eilen. Hakemuksia jätettiin yli 50 ja hakuun osallistui kaikkiaan 350 eurooppalaista yliopistoa, joita yhdistää halu uudistaa eurooppalaista korkeakoulutusta. YUFE-yliopistoverkoston hakemus menestyi haussa erittäin hyvin.

YUFE-yliopistoverkoston nyt saama jatkorahoitus on järjestyksessään toinen Euroopan komission verkostolle myöntämä rahoitus, jonka turvin toiminta jatkuu aina marraskuulle 2026 saakka. YUFEn tavoitteena on kehittää Euroopan laajuisesti toimiva, entistä tasa-arvoisempi, joustavampi, monimuotoisempi ja yhteiskunnallisesti vaikuttavampi koulutus- ja tutkimusjärjestelmä. Pyrkimyksenä on tiivistää rakenteellista yhteistyötä korkeakoulujen, työelämän, voittoa tavoittelemattomien järjestöjen, päättäjien ja kansalaisyhteiskunnan välillä.