Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Lapsi tutkii eri muotoisia palikoita

Eevi ja Eemil Tannisen säätiöltä 150 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Itä-Suomen yliopiston Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on saanut merkittävän lahjoituksen Eevi ja Eemil Tannisen säätiöltä. Säätiön 150 000 euron lahjoitus on kohdennettu yliopiston kauppatieteelliselle koulutusalalle. 

– Itä-Suomen yliopiston korkeatasoisen kauppatieteellisen opetuksen ja tutkimuksen tukeminen istuu luontevasti säätiömme tarkoituksen toteuttamiseen. Olemme siksi vuosien saatossa tukeneet suoraan tiettyjä hankkeita apurahoin sekä myös pääomalahjoituksin osallistuneet yliopiston pääoman vahvistamiseen, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja, varatuomari Risto Voipio.   

– Yliopisto arvostaa suuresti Tannisen lahjoitusta, joka tulee vahvistamaan kauppatieteiden koulutusalalla sekä opetusta että tutkimusta, ja tukee kampusten kehittämistä monin tavoin, kiittelee kauppatieteiden laitoksen johtaja Saara Julkunen

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö on osallistunut myös kahdella edellisellä kierroksella valtion vastinrahaan oikeuttavaan varainhankintaan.  

– Kansainvälisesti menestyvä yliopisto on samanaikaisesti merkittävä voimatekijä koko lähialueensa henkisessä ja aineellisessa kehittämisessä. Säätiölle on tärkeää, että voimme osaltamme olla mukana vaikuttamassa siihen, kuinka paljon valtio osaltaan vahvistaa yliopiston peruspääomaa. Tällä tavoin lahjoitus kertautuu ja saa entistä suuremman merkityksen. Kannustamme muitakin tarttumaan tilaisuuteen, Voipio muistuttaa.  

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon 

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava varainhankintakampanja Tee tietoinen valinta on käynnissä ja keräysaika kestää 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa.  

Itä-Suomen yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä/yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta uef.fi/lahjoita.

Lisätietoja:

Risto Voipio, hallituksen puheenjohtaja, Eevi ja Eemil Tannisen säätiö, p. 0400 602 828 

Jukka Mönkkönen, rehtori, Itä-Suomen yliopisto, p. 040 728 8057