Sairaalafyysikon erikoistumiskoulutus

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa voi suorittaa ammatillisena jatkokoulutuksena sairaalafyysikon erikoistumiskoulutuksen. Koulutukseen liittyy osana tieteellisen jatkotutkinnon, filosofian lisensiaatti tai filosofian tohtori, suorittaminen. Koulutukseen haetaan tieteellisen jatkokoulutuksen hakulomakkeella.

Sairaalafyysikkokuulustelut

Sairaalafyysikkokuulusteluun voi osallistua, kun kolme vuotta käytännön harjoittelua on suoritettu. Koulutettavan tulee hakea Sairaalafyysikoiden neuvottelukunnalta (puheenjohtaja professori Miika Nieminen, Oulun yliopisto) kuulusteluoikeutta vähintään kuusi viikkoa ennen kuulustelun päivämäärää. Hakemuksesta tulee käydä ilmi siihen asti suoritettu käytännön harjoittelu (liitteenä nimikirja ja kouluttajan lausunto harjoittelun sisällöstä) sekä säteilyturvallisuuskuulustelun suorituspäivämäärä ja suorituspaikka.

Kuulusteluun ilmoittaudutaan sähköpostitse vähintään kuukautta ennen kuulustelun päivämäärää osoitteeseen kuulustelu(at)uef.fi, sähköposti tiedoksi myös professori Miika Niemiselle (miika.nieminen(at)oulu.fi) ja koulutuspäällikkö Heikki Kuoppalalle (heikki.kuoppala(at) oulu.fi).

Yhteyshenkilöt Itä-Suomen yliopistossa

Professori Juha Töyräs, juha.toyras(at)uef.fi, p. 040 355 2026, Melania 328, Kuopio

  • sairaalafyysikoiden valtakunnallisen neuvottelukunnan jäsen
  • koulutuksen vastuuhenkilö Itä-Suomen yliopistossa

Hallintopäällikkö Kaisa Laitinen, kaisa.laitinen(at)uef.fi, p. 050 432 7573, Natura 348, Joensuu

  • pätevyystodistukset
  • opintoneuvonta

Linkkejä