Opiskelija-airuet promootiossa

Hienoin akateeminen juttu, minkä kukaan koskaan tulee kokemaan.
Hieno oli osallistua ja päästä tekemään sitä juhlaa
.
(Opiskelija-airuen kommentti)

Itä-Suomen yliopiston  Kuopion kampuksen tohtoripromootio järjestetään 4.-6.6.2015. Kolmipäiväisessä juhlassa on useita erilaisia tilaisuuksia, joissa tarvitaan opiskelija-airuita avustamassa järjestelyissä.

Ilmoittautumisaika on päättynyt.

Airuiden koulutus järjestetään keväällä 2015 ja airuet työskentelevät promootion eri tapahtumissa to-la 4.-6.6.2015. Airuiden ensimmäinen koulutustilaisuus järjestetään maanantaina 9.3. klo 13-15 seminaarisalissa SN202.

Airuena toimiminen on kunniatehtävä. Airuet avustavat promootiotapahtumissa juhlamenojen ohjaajaa ja yliairutta. Heillä on monenlaisia tehtäviä, jotka jaetaan yliairuen johdolla. Airuet muun muassa kantavat lippua, opastavat osallistujia ja yleisöä eri tilaisuuksissa, ottavat promovendien tohtorinhatut vastaan ja järjestävät ne paikoilleen, ojentavat tohtorinhatun ja diplomin promoottorille promootioaktissa, ovat mukana promootiokulkueessa ja voivat osallistua tarvittaessa myös promootiotanssiaisiin promovendin tanssipartnerina. Airuille laaditaan ohjeistus ja ohjelma, josta jokainen näkee oman tehtävänsä eri tilaisuuksissa. Airuille järjestetään myös tiivis koulutus elokuun viimeisellä viikolla juuri ennen promootiojuhlaa. Koulutuksen tarkemmista ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin.

Kuvassa Joensuun kampuksen promootion 2014 airuita ja yliairut

Joensuun kampuksen promootion airuiden kommentteja tehtävästä:

  • helpoimmat ja hauskimmat opintopisteet
  • kokemus oli aivan upea 
  • tuli arvokas olo, kun käveli kulkueen laidalla
  • ihana ja ikimuistoinen tilaisuus opiskelijan näkökulmasta

Airuiden pukeutumiskoodina on "tumma puku". Miesairuet pukeutuvat mustaan pukuun valkoisella paidalla sekä päivällä että illalla. Naisairuet käyttävät mustaa jakkupukua tai leninkiä päivätilaisuuksissa. Perjantai-illan juhlapäivällisellä voi naisairut pukeutua halutessaan värilliseen pitkään leninkiin ja etenkin tanssiaisiin promovendin partnerina osallistuvilla naisilla on hyvä olla pitkä juhlapuku. Lisäksi airuilla on päässään ylioppilaslakki. Airuet pitävät yllään sinivalkoista airut-nauhaa, joka järjestetään yliopiston puolesta.

Airuet voivat osallistua juhlan ohjelmaan kuuluviin ruokailuihin maksutta torstaina ja perjantaina. Lauantain promootioristeilyllä on mukana 4-6 airutta, jotka voivat nauttia risteilylounaan veloituksetta.

Airuet saavat 2 op laajuisen opintosuoritusmerkinnän:
1131006 Osallistuminen hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn, 2 op, arvostelu hylätty/hyväksytty
Hyväksyttävään opintosuoritukseen edellytetään, että opiskelija tutustuu akateemiseen promootioperinteeseen, promootion ohjelmaan ja järjestelyihin. Hän osallistuu ennen promootiota järjestettyyn koulutukseen sekä promootiopäivien tapahtumiin opiskelija-airuen roolissa.

Lisätietoja voi kysyä promootiosihteeri Kaisu Kortelaiselta, kaisu.kortelainen(at)uef.fi, puh. 029 445 8032 ja yliairut Tommi Laukkaselta, tommi.laukkanen(at)uef.fi, puh. 029 445 5160.