Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kuvassa lasten käsiä, kun he ovat kokeilemassa erilaisia värifilttereitä tutkiessaan, kuinka valo käyttäytyy heijastuessaan CD-levyn pinnasta.

Valoa perheille -perhetapahtuma

Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ja -tasoisille osallistujille.
  • Yleisötapahtuma
  • Teknologia ja innovaatiot
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
10:00–13:00
Tapahtumapaikka:
Botania Joensuu
Lisätietoja:
Heinäpurontie 70
Lisää kalenteriin:

​Itä-Suomen yliopisto yhdessä Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen ja Fotoniikan lippulaiva PREIN:n kanssa kutsuvat sinut osallistumaan "Valoa perheille" -perhetapahtumaan, joka järjestetään Joensuun Botanian upeissa maisemissa lauantaina 11. marraskuuta klo 10–13. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ja -tasoisille osallistujille.

Lapsille (n. 3–12-vuotiaille) järjestetään inspiroivia valoaiheisia työpajoja, joissa he pääsevät kokeilemaan käytännössä valotekniikan ihmeitä. Samalla vanhemmilla on mahdollisuus syventyä fotoniikan eli valotieteen maailmaan kuulemalla asiantuntijoiden esityksiä siitä, miksi fotoniikka on tulevaisuuden ala ja miten alalle tarvitaan jatkossa enemmän osaajia.

Tapahtumassa on myös hauska ja kilpailuhenkinen puoli, kun "lapsi + aikuinen" -joukkueet ottavat mittaa toisistaan Ecoaimsin laseraseen ammuntakilpailussa. Jokainen joukkue osallistuu fotoniikka-aiheisen palkinnon arvontaan, mikä lisää jännitystä ja hauskuutta tapahtumaan.

Lisäksi kaikki tapahtumaan osallistuneet pääsevät tutustumaan Taidepuutarha Botanian lumoavaan ympäristöön. Tapahtuma on avoin kaikille eikä siihen liity osallistumismaksua. Tarkempaa ohjelmaa päivitetään verkkoon Valoa perheille -tapahtuman sivustolle osoitteessa uef.fi/photonics/valoa-perheille-tapahtuma/.

Tule siis mukaan viettämään mukavaa päivää perheesi kanssa ja juhlistamaan samalla Kansainvälistä tyttöjenpäivää sekä isänpäivää. Kansainvälinen tyttöjenpäivä muistuttaa tyttöjen oikeuksista ja tasa-arvosta maailmanlaajuisesti, tarjoten mahdollisuuden pohtia saavutuksia ja haasteita. Isänpäivä puolestaan on omistettu isille ja isähahmoille, jotka ovat merkittävä osa perheiden elämää.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Raili Termälään sähköpostitse raili.termala@uef.fi tai puhelimitse 050 307 8256 sekä Juha Purmoseen sähköpostitse juha.purmonen@uef.fi tai puhelimitse 050 354 3832.