Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Logo. jossa eri uskontojen symboleita.

Ortodoksisuus ja rajat: 5. Ortodoksisuuden tutkijana -symposiumi

Itä-Suomen yliopiston teologian osasto kutsuu esitelmiä viidenteen Ortodoksisuuden tutkijana -symposiumiin, joka järjestetään Joensuussa 11.–12.11.2021 Itä-Suomen yliopistolla (Agora, AG101). Symposiumi on osa teologian osaston East meets West -tapahtumien sarjaa.
  • Symposium
  • Kielet ja kulttuurit
Alkamispäivä:
Päättymispäivä:
Tapahtumapaikka:
Agora, AG101
Joensuun kampus
Add to calendar:

ESITELMÄKUTSU

Kutsumme ehdotuksia esitelmiksi kaksipäiväiseen symposiumiin. Lähetä esitelmäsi abstrakti (enint. 300 sanaa) oheisen ilmoittautumislomakkeen avulla 31.10.2021 mennessä.

Esitelmät voivat lähestyä Ortodoksisuus ja rajat -teemaa esimerkiksi seuraavista näkökulmista:

• aatteelliset, kulttuurilliset rajat
  • rajojen pysyminen, ylittäminen, ylirajaisuus
  • nykyisyys ja menneisyys

Miten aatteellisen ympäristön muutos heijastuu tai on heijastunut ortodoksiseen teologiaan ja ihmisiin? Miten ihmisten ja rajojen liikkuminen vaikuttaa tai on vaikuttanut ortodoksisen kirkon toimintaan ja ajatteluun? Mitä haasteita ja mahdollisuuksia ortodoksisuudelle asettavat esimerkiksi media, globalisaatio, muuttoliike, ekologiset haasteet, virtuaaliset ympäristöt, uskontojen rajat ylittävät spiritualiteetit?

Esitelmät voivat käsitellä myös muita aiheita. Kutsumme lämpimästi mukaan myös väitöskirjatutkijoita ja kirkon toiminnallisen kentän asiantuntijoita.

Rohkaisemme luoviin, laaja-alaisiin ja keskustelua herättäviin avauksiin ja toimintaehdotuksiin!

Esitelmän pituus on 20 minuuttia.

Tapaaminen järjestetään lähtökohtaisesti lähitapahtumana, mutta etäosallistuminen (Zoom) on myös mahdollinen.

Alustava ohjelma

to 11.11.2021

klo 13.00 symposiumin avaus

klo 13.10 istunto 1: kolme esitelmää (à 20 min.), joiden päätteeksi yhteinen keskustelu

klo 14.30 kahvitarjoilu ilmoittautuneille

klo 15.00 keynote: dosentti Tuomas Martikainen: Kansainväliset muuttoliikkeet ja ortodoksiset kirkot

klo 16.00 keynote: metropoliitta Ambrosius: Maallistuminen – kirkon loppu vai uusi alku?

klo 17.00 ehtoopalvelus, p. Johannes Teologin kirkko (Torikatu 41)

klo 18.30 illallinen (omakustanteinen)

pe 12.11.2021

klo 9.00 istunto 2 (kolme esitelmää + keskustelu)