Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEF-liput.

Musiikintutkijoiden valtakunnallinen symposium 2024

Abstraktikutsu on avoinna 10.11. saakka.
  • Symposium
  • Kielet ja kulttuurit
Alkamispäivä:
8:00
Päättymispäivä:
20:00
Tapahtumapaikka:
Joensuun kampus
Lisää kalenteriin:

Symposiumin teemana on ”kaiut ja heijastukset”. Niiden voidaan ymmärtää liittyvän vertauskuvallisesti musiikin eri funktiohin ja yhteyksiin, muistiin, ihmisten ja yhteisöjen väliseen viestintään, kulttuurin musiikilliseen jatkuvuuteen tai musiikin kulttuurisiin merkityksiin laajemmin ymmärrettynä. Konkreettisesti kaiut ja heijastukset liittyvät musiikki- ja arkeoakustiikkaan. 

Teema voi johdattaa myös pohtimaan niitä erilaisia tapoja, joilla musiikintutkimus ja alan koulutus ovat omaksuneet ja omaksuvat kaikuja muilta tieteenaloilta, rakentaen samalla kuitenkin omaa jatkumoaan. 

Symposiumin teema on tarkoitettu lähtökohdaksi keskusteluille, jotka kattavat laajasti eri tutkimusaloja, metodologioita ja tutkimusaiheita. Esitelmäehdotukset voivat kytkeytyä symposiumin teemaan suoraan tai viitteellisesti. Myös pääteeman ulkopuolelle jäävät tutkimusaiheet huomioidaan ja pyritään sisällyttämään symposiumin ohjelmaan.

Tapahtuman pääpuhujat ovat 

  • Professor Rupert Till, University of Huddersfield, UK
  • Associate Professor Ana Hofman, Slovenian Academy of Sciences and Arts.

Vuosi 2024 on 50 vuotta täyttävän Suomen etnomusikologisen seuran SES:n juhlavuosi, joten ohjelmassa on luvassa alan menneisyyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta tarkasteleva paneelikeskustelu. 

Järjestäjät ottavat vastaan esitelmäehdotuksia yksittäisistä 20 minuutin esitelmistä sekä jonkin kokoavan teeman ympärille muodostetuista 3–4 esittäjän paneelisessioista. Lisäksi otamme vastaan yksittäisten tutkijoiden posteriehdotuksia. Abstraktien enimmäispituus on 200 sanaa yksittäisille esitelmille ja 300 sanaa paneelisessioille. Ehdotukset ja esitelmät voivat olla suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä.

Abstraktit pyydetään lähettämään käyttäen tätä verkkolomaketta

Ehdotuksista tulee ilmetä:
• tutkijan tai ryhmän nimi ja yhteystiedot
• esitelmän, paneelisession tai posterin otsikko
• max 200 sanan abstrakti (300 sanaa paneelisessioille).

Abstraktien viimeinen jättöpäivä on 10.11.2023
Hyväksymisilmoitukset lähetetään 15.12.2023 mennessä

Katso päivittyvät tiedot Musiikintutkijoiden valtakunnallisen symposiumin verkkosivuilta.

Kysymykset ja tiedustelut voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen symposium@etnomusikologia.fi.