Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Pyöreitä tarroja lasiseinällä.

Monitieteiset lastensuojelun tutkimuspäivät

Money talks? Lastensuojelun kustannukset, vaikuttavuus ja etiikka
  • Yhteistyö
  • Terveys ja hyvinvointi
  • Talous ja yhteiskunta
Alkamispäivä:
9:00
Päättymispäivä:
15:00
Tapahtumapaikka:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Lisätietoja:
Mannerheimintie 166, Helsinki
Lisää kalenteriin:

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan lastensuojelun kustannusvaikuttavasta ja eettisestä tutkimuksesta ja kehittämisestä. 

Tutkimuspäivillä kootaan yhteen tuloksia ja tutkijoita monitieteisesti sekä avataan lastensuojelua eri näkökulmista. Tämän vuoden päivillä tarkoituksena on tuoda esiin erityisesti lastensuojelun vaikutukset ja kustannukset huomioivia tutkimusasetelmia, joita voidaan hyödyntää tutkimusperustaisessa kehittämisessä. Lisäksi pyrkimyksenä on vahvistaa tutkimukseen perustuvaa vuoropuhelua ja verkostoitumista tieteen, käytäntöjen kehittämisen, kokemusasiantuntijuuden, politiikan ja hallinnon välillä.

Tutkimuspäivien teemana on kustannusvaikuttava, eettinen lastensuojelu

Tutkimuspäivillä kysymme, miten lastensuojelua voidaan kehittää kustannusvaikuttavasti sekä lapsi- ja tarvelähtöisesti – etiikasta tinkimättä. Kuinka tuotetaan yksittäisen lapsen tai nuoren tarpeisiin vastaavia, laadukkaita ja eettisesti kestäviä palveluja tiukkenevan talouden puitteissa?

Toivotamme tervetulleeksi myös esitykset ja puheenvuorot, jotka liittyvät lastensuojelun kehittämisen ja tutkimuksen yhdistäviin, uusiin ja luoviin lähestymistapoihin, esimerkiksi taidelähtöisiin menetelmiin. Kutsumme teidät jakamaan kokemuksianne ja innovaatioitanne siitä, miten tällaiset menetelmät voivat täydentää vakiintuneita lähestymistapoja.

Tutkimuspäivät tarjoavat myös mahdollisuuden keskustella monialaisesti ja -näkökulmaisesti lastensuojelun kustannusten, vaikuttavuuden ja eettisyyden välisistä suhteista. Samalla luomme yhteistä ymmärrystä siitä, minkälaisia merkityksiä annamme vaikuttavuudelle eri toimintakentillä.

Tämä maksuton tilaisuus on suunnattu lastensuojelun kustannuksista ja vaikuttavuudesta kiinnostuneille tutkijoille ja muille toimijoille.

Työryhmäabstraktihaku on avoinna 31.5. saakka ja ilmoittautuminen avautuu 1.9. 

Ohjelma ja lisätiedot julkaistaan myöhemmin keväällä THL:n tapahtumakalenterissa.

Järjestäjät: