Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEFin liput.

Kattava koululounas ja välkyt välipalat

  • Webinaari
  • Terveys ja hyvinvointi
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
13:00–15:00
Tapahtumapaikka:
Verkossa
Lisätietoja:
Teams
Lisää kalenteriin:

Mitä kuuluu kouluruualle? Koululaisten välipalat - mitä ja mistä?

Kattava koululounas ja välkyt välipalat -hankkeen seminaarissa esitellään kerättyjä tuloksia ja toimenpide-ehdotuksia. Ohjelma julkaistaan myöhemmin hankkeen kotisivuilla osoitteessa https://sites.uef.fi/kattava-koululounas

Kattava koululounas ja välkyt välipalat – Koulupäivän aikainen ruokailu tänään ja huomenna

Itä-Suomen yliopisto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Ammattikeittiöosaajat ry. ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttavat valtakunnallisen tutkimuksen kouluaikaisen ruokailun nykytilanteesta ja välipalakäytäntöjen toteutustavoista.

Samalla kartoitetaan Euroopan Komission rahoittaman kouluhedelmätuen tehokkaampaa hyödyntämistä ja soveltamistapoja sekä esiin tulleita haasteita tuen käyttämisessä. Osana tutkimusta myös mallinnetaan kouluruokailun kustannusvaikutuksia kuntatalouteen tilanteessa, jossa kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttö ja välipalojen säännöllinen tarjoaminen olisi kouluissa nykyistä laajempaa.

Tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa tietoa kouluaikaisen ruokailun merkityksestä osana oppilaiden tasapainoista ravitsemusta ja nostaa esille hyviä käytänteitä koululounaan ja välipalakäytäntöjen rytmittämisestä ja resursoinnista koulupäivän aikana. Tutkimuksessa tuotettavaa tietoa voidaan hyödyntää koulupäivän uudistamisprosessin ja kouluruuan kehittämisohjelman valmistelun tukena.

Tutkimus toteutetaan osana valtioneuvoston vuoden 2020 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Tietoja hankkeesta on luettavissa Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta -sivuilla osoitteessa https://tietokayttoon.fi/-/koulupaivan-valipalat-edistamaan-jaksamista

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!