Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

UEFin liput.

Empiirisen oikeustutkimuksen VI tutkijatapaaminen

  • Seminaari
Alkamispäivä:
12:00
Päättymispäivä:
14:30
Tapahtumapaikka:
Joensuun kampus
Lisää kalenteriin:

Itä-Suomen yliopiston empiirisen oikeustutkimuksen yksikkö järjestää VI valtakunnallisen empiirisen oikeustutkimuksen tutkijatapaamisen Joensuussa 27.–28.5.2021. Seminaari on tarkoitettu kaikille empiiristä oikeustutkimusta tekeville tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja tiedon hyödyntäjille. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Tapaamisen ensimmäisenä päivänä kuulemme aluksi kaksi kutsuesitelmää. Esitelmien puhujat ovat kriminologian professori Mikko Aaltonen Itä-Suomen yliopistosta ja yliopistotutkija Kaijus Ervasti Helsingin yliopistosta. Aaltosen esitys liittyy rekisteriaineistojen hyödyntämiseen empiirisessä oikeustutkimuksessa ja Ervastin säädösten jälkikäteiseen vaikutusarviointiin.

Tapaamisen toisen päivän aluksi tutkijatohtori Kati Nieminen ja tohtorikoulutettava Noora Lähteenmäki kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutista kertovat helmikuussa 2021 julkaistavan teoksen Empiirinen oikeustutkimus toimittamisesta. Esityksessä keskitytään erityisesti kirjan toimitusprosessiin liittyviin asioihin. Kirja ilmestyy 23.2. ja on tilattavissa ennakkoon Gaudeamuksesta.

Edellä mainittujen esitelmien ja niistä käydyn keskustelun jälkeen toimimme seminaarimuotoisesti sekä ensimmäisenä että toisena päivänä asiantuntija-alustuksia ja jatko-opiskelijoiden papereita käsitellen.

Asiantuntija- ja tutkija-alustuksista pyydämme ilmoittautumisen yhteydessä vain tiivistelmän esitelmästä. Tiivistelmän tulee olla korkeintaan 250 sanan mittainen. Väitöskirjatutkijat lähettävät edellä mainitun tiivistelmän lisäksi sunnuntaihin 8.5. mennessä maksimissaan 20 sivuisen paperin.  Niiden käsittelyssä keskitytään erityisesti empiirisen tutkimuksen metodisiin kysymyksiin. Paperi voi olla tutkimussuunnitelman tai tekeillä olevan tai valmiin työn esittely. Väitöskirjatutkijat osallistuvat seminaariin oman alustuksensa ohella myös kommentoimalla yhtä kollegansa paperia tai alustusta. Seminaariin voi osallistua myös ilman omaa alustusta, mutta siinäkin tapauksessa tilaisuuteen tulee ilmoittautua.

Seminaarin alustava aikataulu on torstaina 27.5. klo 12–19 ja perjantaina 28.5. klo 9–14:30. Tarkka aika- ja paikkatieto sekä mahdollinen etäyhteys ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja oikeustieteiden laitokselta antavat yliopistonlehtori Outi Ratamäki sähköpostiosoitteessa outi.ratamaki@uef.fi ja yliopisto-opettaja Niko Vartiainen sähköpostiosoitteessa niko.vartiainen@uef.fi.

Tervetuloa!