Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Yritysjuridiikan perusopinnot, lv. 2023-2024, ilmoittautuminen

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
25 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Monimuoto, Etäopetus, Lähiopetus
Hinta:
15 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Yritysjuridiikan perusopinnot soveltuvat opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita yritystoiminnasta ja liike-elämästä. Yritysjuridiikan sivuaineopinnoilla tähdätään liike-elämän päätöksentekoa tukevan juridiikan opetukseen. Yritystoimintaa koskevan sääntelyn hallitseminen on perusedellytys yrityselämässä toimiville henkilöille.

Oikeustieteen opintojen verkkovälitteisen aloitusinfon materiaali lukuvuodelle 2023-2024. Tilaisuutta ei tallennettu, vastaavia asioita käsitellään erillisissä tallenteissa oikeustieteen opiskelusivustolla.

Yritysjuridiikan perusopinnot 25 op

5311636 Yksityisoikeuden perusteet 5 op (pakollinen)

5311605 Sopimusoikeus 5 op (pakollinen)

5311612 Työoikeus 5 op

YO00DI56 Osakeyhtiöoikeus 5 op

5311618 Markkinointi- ja kuluttajansuojaoikeus 5 op

Oikeustieteen perusteet 1 op ja juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op ovat pakollisia opintoja ennen yksityisoikeuden perusteet- ja sopimusoikeus-opintojaksoja. Muualla kuin Itä-Suomen yliopistossa suoritetuista pakollisista edeltävistä opintojaksoista tulee hakea korvaavuutta etukäteen ennen muille opintojaksoille ilmoittautumista ja suorittamista. Pakollisten opintojaksojen lisäksi voi valita myös muita opintojaksoja yritysjuridiikan aineopinnoista (yht. 25 op). Tarkemmat opintojaksokuvaukset löydät opintojaksokohtaisista linkeistä ilmoittautumisosiosta.

  • SUORITUSTAPOINA vaihtelevat opintojaksoittain yleiset tentit (valvottu salitentti), kirjalliset tehtävät ja verkkotentit.
  • TARKISTA opintojaksokohtaiset sisällöt, aikataulut, suoritustavat ja mahdolliset edeltävien opintojen vaatimukset ennen ilmoittautumista. Opinnot voi suorittaa etäopintoina, salitentteihin tulee sopia valvonta omalle paikkakunnalle johonkin paikalliseen oppilaitokseen.
  • ILMOITTAUTUMINEN Opintojaksoille voi ilmoittautua avoimen yliopiston opiskelijaksi koko lukuvuoden ajan, mutta opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus. Tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumiskäytänteet löytyvät yksittäisten opintojaksojen tiedoista. Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että Pepissä. Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Peppiin Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden, ilmoittaudut sen lisäksi erillisten ohjeiden mukaisesti Pepissä oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen/tentteihin, tehtävänpalautukseen jne.
  • OPISKELUOIKEUSAIKA on opintojaksokohtainen ja päättyy aina viimeistään lukuvuoden päättyessä heinäkuun lopulla riippumatta siitä, tehdäänkö ilmoittautuminen syys- vai kevätlukukauden puolella. Ilmoittautuminen opintojaksoille kannattaa tehdä porrastetusti huomioiden opintojaksokohtaiset suorittamisen aikataulut sekä omat suunnitelmasi opintojen suorittamiseen esim. useamman vuoden aikana.
  • TARKISTA ennen opintojaksolle ilmoittautumista ja opintomaksun maksamista, että vaihtoehtoisia suorituskertoja on jäljellä vähintään kaksi (mahdollistaa uusinnan). Yhden opintopisteen hyvään suorittamiseen pitäisi mennä aikaa n. 27 tuntia, 5 op n. 130 t, joten tämä kannattaa huomioida opintoja suunnitellessa.
  • Voit myös varata opinto-ohjausajan (toteutus verkossa/teams) Itä-Suomen yliopiston avoimeen yliopistoon oikeustieteiden opintojen suunnittelijalle Seija Tuomiselle oheisella sähköisellä lomakkeella. Opinto-ohjaus on maksutonta ja voit tulla ohjaukseen jo esimerkiksi ennen opintojen alkua.

Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Moni avoimen yliopiston oikeustieteiden opiskelijoista opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta myös ammatillisena täydennyskoulutuksena yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus päättyy aina lukuvuoden päättyessä viimeistään heinäkuun lopulla.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​ 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus

Opintojaksokohtaiset aikataulut löytyvät opintojaksojen tiedoista.

Suomi

Ei sähköistä ilmoittautumista

Opintokokonaisuuteen 25 op ei voi ilmoittautua, vaan ilmoittautuminen tehdään opintojaksoittain 15 e/op.