Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Ympäristöriskit ja ympäristöterveys, kevät 2024, Kuopio

Avoin yliopisto
smart for good
Päivämäärä:
6.3.2024 - 22.4.2024
Laajuus:
8 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Etäopetus, Monimuoto
Hinta:
120 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tavoitteet: Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
   - tietää perusteet ympäristötekijöiden vaikutuksista terveyteen ja ekosysteemeihin
   - tuntee ympäristöterveyden, ekotoksikologian ja ympäristöteknologian keskeisimmät käsitteet
   - soveltaa tietoaan tutkimustiedon kriittiseen arviointiin

Sisältö: Ympäristöterveyden, -teknologian ja -toksikologian sekä ekotoksikologian käsitteet, tutkimusmenetelmät, tärkeimmät ympäristötekijät (mm. kemikaalit, säteily, melu, pien- ja nanohiukkaset, mikrobit) ja niiden aiheuttamat ympäristö- ja terveyshaitat. Tärkeimmät altisteiden lähteet. Johdanto riskinarviointiin.

Oppimateriaali: Luentomateriaali, Ympäristöterveys-kirja s. 1-228 (Helena Mussalo-Rauhamaa, Juha Pekkanen, Jouko Tuomisto, Heikki S. Vuorinen (toim.), , 1.–3., tarkistettu painos 2020)

Kohderyhmä: Ympäristötieteistä, biologiasta ja biotieteistä kiinnostuneille sekä sivuaineopinnoiksi. Alan tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä sekä yrityksissä toimiville, alan opetustehtävissä oleville/kiinnostuneille.

Suoritustapa: Luennot (40 h), pienryhmäopetus (2 h), ryhmätyöskentely (40 h), itsenäinen työskentely (sis. oppimistehtävät, 134 h), tentti (2h).

Toteutustapa: Opintojakso järjestetään etäopetuksena lukuun ottamatta tenttiä. Luennot (tallennetaan), pienryhmätyöt ja itseoppimistehtävät. Tentti paikan päällä Kuopion kampuksella tai Exam-tenttinä varsinaisen tentin kanssa samanaikaisesti Exam-tenttivierailuna (Huom! paikkakuntakohtaiset rajoitteet Exam-tietokoneiden lukumäärässä). Mikäli tentit mieluummin Joensuun kampuksella, ilmoittaudu Joensuun toteutukselle.

Opettaja: Jukka Luukkonen

Opintojakso toteutetaan 6.3. - 22.4.2024. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta. Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Opintojakso sisältyy Ympäristötieteen ja biologian, sekä Kestävän tulevaisuuden perusopintokokonaisuuksiin.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus
2 kuukautta
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.  

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

 

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansioja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-02-22 23:59