Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Nuoret opiskelemassa

Sijoita huomisen kestävään osaamiseen.

Tukea maahanmuuttotyöhön

Oletko tekemisissä työssäsi maahanmuuttajien kanssa ja tarvitsisit kansainvälistyvään arkeen päivitystä ja asiantuntijan tukea? - Tämä koulutus on juuri sinua varten!
smart for good
  • Kasvatus ja opetusala
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
jatkuva
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus
Hinta:
-
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Selkeä viestintä ja viestintäkulttuurit, kommunikointi monikulttuurisessa ympäristössä, maahanmuuttajan kommunikoinnin tukeminen, oman viestin selkeyttämisen menetelmät ja tukimateriaalit.

Koulutuksessa käytäviä teemoja:

  • Tulkkipalvelut
  • Tulkkauksen menetelmät 
  • Tulkkaustarpeen arviointi ja hyvän tulkkaustilanteen luominen
  • Tulkkausta koskevat lait ja tulkin käytön kustannukset

Koulutuksessa käydään myös läpi maahanmuuttajaan ja maahanmuuttoon vaikuttavaa lainsäädäntöä ja sen soveltamista, mm. oleskeluluvat, paperittomat, turvapaikanhakuprosessi, pakolaisuus, työperäinen maahanmuutto, kotouttaminen ja etuudet, kansalaisuuden hakeminen.

Koulutuksen sisältö ja toteutus rakennetaan tilaajan toiveiden mukaan.

Tavoitteena on työpajojen kautta päivittää tietotaitoasi kansainvälistyvän arjen kanssa asiantuntijoiden tuen avulla. Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi arkea helpottavia työmenetelmiä.

 

Työpajat on suunnattu maahanmuuttajia työssään kohtaaville ja kotouttaville henkilöille, jotka tarvitsevat kansainvälistyvään arkeen tietojen päivitystä, asiantuntijan tukea tai käytännönläheisiä, arkea helpottavia työmenetelmiä. Sisällöt ja toteutus rakennetaan tilaajan toiveiden mukaan.

Suomi