Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Terveystaloustieteen perusopinnot, verkko-opinnot, lv. 2023-2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
26 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Ravitsemus ja lääkeala, Liiketalous ja kansainvälisyys, Sosiaali- ja terveysala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
390 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Terveystaloustieteen perusopintokokonaisuus 26 op sisältää seitsemän (7) opintojaksoa, jotka tutustuttavat taloustieteen peruskäsitteisiin ja niiden soveltamiseen terveyteen, hyvinvointiin ja sosiaali- ja terveyspalveluihin. Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän organisoinnin tarkasteluun tarvitaan hyvinvoinnin taloustieteen näkemystä, miksi markkinat epäonnistuvat, miten terveyteen tai toimintakykyyn liittyviä riskejä turvataan vakuutuksella tai verotuksella. Taloudellisen arvioinnin menetelmät yhdistävät palvelujen ja hoitokäytäntöjen kustannukset ja vaikuttavuuden ja tuottavat tietoa päätöksentekijöiden käyttöön hoitokäytäntöjen valintaan. Opinnot soveltuvat niin sosiaali- ja terveysalalla jo toimiville asiantuntijoille kuin muillekin alasta kiinnostuneille.

Terveystaloustiede on sivuaine Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa. Tutkintotavoitteisesta opiskelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden on perusopintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen mahdollista hakea Itä-Suomen yliopiston Terveystaloustieteen maisteriohjelmaan. Hakijalla tulee olla taustallaan myös aiempi korkeakoulututkinto. Katso tarkemmat tiedot kohdasta "Jatko-opintomahdollisuudet".

Suoritustapa: verkko-opinnot. Opintojaksot toteutuvat tiettyyn aikaan ja osassa niistä on aikataulutettuja tehtäviä. Osa opintojaksoista on suoritettavissa läpi lukuvuoden, ks. tarkemmat tiedot opintojaksokohtaisista tiedoista. Kirjaudu opintojaksokohtaisiin verkko-oppimisympäristöihin hyvissä ajoin ennen opintojakson alkamista.

Terveystaloustieteen perusopinnot 26 op koostuvat seuraavista verkko-opintojaksoista:

Alla olevat linkit vievät UEF Jatkuvan oppimisen verkkosivustolle, jonka kautta voit ilmoittautua opintojaksolle (sininen painike):

Ilmoittautuminen lv. 2023-2024 opintojaksoille alkaa 8.8.2023. Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille sen mukaan, milloin aiot opintojakson suorittaa. Huomioi jaksokohtaiset aikataulut ja ilmoittautumisajat. Saat opintojen aloitusohjeet sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta.

Infotallenne: Terveystaloustieteen perusopinnot Avoimessa yliopistossa (kesto n. 27 min, teksitetty).

Terveystaloustieteen perusopintojen aloitusinfo järjestetään ti 12.9. klo 16.30 Zoomissa. Osallistuminen tapahtumahetkellä tämän linkin kautta.

Opinnot soveltuvat niin sosiaali- ja terveysalalla jo toimiville asiantuntijoille tai muutoin alasta kiinnostuneille, joita kiinnostavat laajasti koko sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän toiminnan ja toimivuuden kysymysten arviointi taloustieteen näkökulmasta. Terveystaloustieteessä opitaan tarkastelemaan terveydenhuollon toimivuutta taloustieteen käsitteistön ja teorioiden avulla sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän organisointia taloustieteen näkökulmasta. Lisäksi perehdytään hoidon ja palvelujen taloudelliseen arviointiin.

Mikäli oman alan tai koulutuksen valinta aiheuttaa enemmän kysymyksiä, voit olla yhteydessä opinto-ohjauksen sähköpostiin: avoinyliopisto-ohjaus@uef.fi. Sähköpostiisi vastaa joko opinto-ohjaaja tai oppiaineen suunnittelija kysymyksestäsi riippuen.

Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija ymmärtää kansantalouden toiminnan perusteet. Hän tunnistaa terveystaloustieteen keskeisten elementtien kuten tehokkuuden, tuottavuuden, oikeudenmukaisuuden ja taloudellisen organisoinnin kysymyksiä sosiaali- ja terveydenhuollossa ja hahmottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimintaa kokonaisuutena. Hän saa perusvalmiuksia muutamien sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan kannalta keskeisten (rekisteri)tietokantojen käyttöön ja taloudellisten tietojen analysointiin niistä. Lisäksi opiskelija saa valmiuksia tieteelliseen kirjoittamiseen ja teoreettisen tiedon soveltamiseen.

Tiesitkö, että vain Itä-Suomen yliopistossa voit opiskella terveystaloustiedettä pääaineena? Tutkintotavoitteisesta opiskelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden on perusopintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen mahdollista hakea Itä-Suomen yliopiston Terveystaloustieteen maisteriohjelmaan. Hakijalla tulee olla taustallaan myös aiempi korkeakoulututkinto, ks. Terveystaloustieteen maisteriohjelma, Kuopio, syksy 2023. Kevään 2024 maisterihaun valintaperusteet julkaistaan syksyllä.

Terveystaloustieteen maisteriohjelman hakuinfon tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.Tutustu terveystaloustieteen maisteriohjelmaan ja tutkinto-opiskelijoiden mietteisiin sivustolta löytyvällä videolla: Terveystaloustieteen maisteriohjelma.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opiskeluoikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin (ks. yhteystiedot alla).

Kellonajasta riippumaton

Ilmoittautumisajat 2023-2024: Jatkuva haku syksyn ja kevään opintoihin 8.8.2023 alkaen, huomioi opintojaksokohtaiset ilmoittautumisajat. Lisätietoja opintojaksoista Avoimen yliopiston opinto-oppaassa.

Ilmoittautuminen tapahtuu opintojaksokohtaisen aikataulun mukaan, ks. opintojaksojen tarkemmat tiedot jaksokohtaisten linkkien takaa. Opetusaika on yksittäisten opintojaksojen opetusaika ja kullekin opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautumisesi siirtyy Peppiin, opintojakson toteutukselle automaattisesti.

Huomioi, että opintojaksot toteutuvat tiettyyn aikaan ja niissä on aikataulutettuja tehtäviä, ilmoittaudu jaksoille ja kirjaudu opintojaksokohtaisiin verkko-oppimisympäristöihin hyvissä ajoin.

Terveystaloustieteen perusopintokokonaisuus sisältää seitsemän verkko-opintojaksoa, jotka on mahdollista suorittaa yhden lukuvuoden aikana tai tarvittaessa aikatauluttaa pidemmälle aikavälille (kysy lisää suunnittelijalta).

Suomi

Ei sähköistä ilmoittautumista

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Opintokokonaisuuksiin ei voi ilmoittautua. Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumiseen tai opintomaksun suorittamiseen liittyen, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin (ks. yhteystiedot alla).