Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja ekologinen vastuu, lv. 2023-2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ravitsemus ja lääkeala, Opetus, kasvatus ja psykologia, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Lähiopetus, Etäopetus
Hinta:
75 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tämä opintojakso kuuluu Sosiaalipedagogiikan aineopintokokonaisuuteen (yhteiskuntatieteet).

Osaamistavoitteet

  • ymmärtää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, oikeudenmukaisuuden sekä ekologisen vastuun kysymyksiä erityisesti kasvun ja kasvatuksen yhteiskunnallisuuden ja yhteiskunnallisten kytkentöjen näkökulmasta
  • osaa soveltaa ekososiaalista näkökulmaa yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun
  • ymmärtää miten kasvun ja kasvatuksen teemat liittyvät yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun

Geneeriset taidot: etiikka, kestävyys ja vastuullisuus, kriittinen ajattelu, vuorovaikutus ja viestintä.

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja ekologisen vastuun kysymyksiin sekä niihin liittyviin kasvun ja kasvatuksen yhteiskunnallisuuden kysymyksiin.

Edeltävät opinnot: Sosiaalipedagogiikan perusteet tai vastaavat tiedot

Opetus ja suoritustavat

Luennot (18 t) ja niihin liittyvät keskustelut sekä oppimistehtävä (2 t). Luennot järjestetään kasvokkaisina tapaamisina Kuopion kampuksella ja niihin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Etäyhteys on tarkoitettu erityisesti muiden paikkakuntien sivuaine- ja avoimen yliopiston opiskelijoiden osallistumisen mahdollistamiseksi. Luentoja ei tallenneta.

Kirjallisuus suoritetaan sähköisenä tenttinä (exam) tai opintopiirinä. Kirjatentin korvaavaan opintopiirisuoritukseen ohjeistetaan luentojen yhteydessä. Opintopiirisuorituksen valitsevat opiskelijat vastaavat itse opintopiirin kokoamisesta (3–4 opiskelijaa). Kirjallisuus suositellaan suoritettavaksi luentojen kanssa samaan kevään aikana tai kesäopintoina.

Luento-opetus: 17.1. - 8.2.2024

Opetus järjestetään hybridiopetuksena eli luennoille voi osallistua joko lähiopetuksena Kuopion kampuksella tai etäyhteydellä zoomissa.

EXAM-tentti suoritetaan Joensuun tai Kupion kampuksella tai EXAM-tenttivierailuna niissä korkeakouluissa, joissa se on mahdollista. Sähköisessä tenttijärjestelmässä olevia tenttejä ei voi etätenttiä.

Opintojakso on aikataulutettu ja integroitu yliopiston perus- eli tutkinto-opetukseen. Tarkempi aikataulu Pepin opinto-oppaassa (nähtävillä viimeistään elokuussa).

Arvosteluperusteet

Luentoreflektio (50 %), kirjallisuus sähköisenä tenttinä tai opintopiirinä (50 %). Opintopiiriryhmä saa opintopiirisuorituksestaan yhteisen arvosanan.

Opettaja

Riikka Kunelius

Oppimateriaali

Valitaan kaksi kirjaa:

Toinen kirja seuraavista:

  • Aittola, T. (toim.) Kasvatussosiologian suunnannäyttäjiä. Gaudeamus, 2012.
  • Brooks, Rachel: Education and Society. Places, Policies, Processes. Macmillan, 2019.

Yksi kirja seuraavista:

  • Apple, Michael W.: Can Education Change Society? Routledge, 2012/2013
  • Freire, P.: Sorrettujen pedagogiikka. Vastapaino 2005.
  • Walsh, Elizabeth M.: Justice and Equity in Climate Change Education. Exploring Social and Ethical Dimensions of Environmental Education. Routledge, 2022.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot.

Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Jos opintojakson opetukseen voi ilmoittautua jatkuvasti, opiskeluoikeusaika on 1.8. - 30.7.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus

Luento-opetus: 17.1. - 8.2.2024

Opetus järjestetään hybridiopetuksena eli luennoille voi osallistua joko lähiopetuksena Kuopion kampuksella tai etäyhteydellä zoomissa.

EXAM-tentti suoritetaan Joensuun tai Kupion kampuksella tai EXAM-tenttivierailuna niissä korkeakouluissa, joissa se on mahdollista. Sähköisessä tenttijärjestelmässä olevia tenttejä ei voi etätenttiä.

Opintojakso on aikataulutettu ja integroitu yliopiston perus- eli tutkinto-opetukseen. Tarkempi aikataulu Pepin opinto-oppaassa (nähtävillä viimeistään elokuussa).

Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot 

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-01-05 23:59