Hyppää pääsisältöön

Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Ravitsemus ja lääkeala, Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itsenäinen opiskelu
Hinta:
15 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tämä opintojakso kuuluu Terveystaloustieteen perusopintokokonaisuuteen (yhteiskuntatieteet).

Sisältö: Opintojaksolla tutustutaan terveystaloustieteeseen, miten taloustieteen avulla jäsennetään terveydenhuoltoa ja miten taloudellista arviointia toteutetaan terveydenhuollossa.  Terveyspalvelujen A) kysyntä ja tarjonta, B) markkinoiden toiminta ja säätely ja C) palvelujärjestelmän taloudellinen organisointi , tehokkuus ja muut taloustieteen peruskäsitteet sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteydessä . Oikeudenmukaisuus terveyden, terveyspalvelujen käytön, terveydenhuollon kustannusten ja rahoituksen jakauma  sekä taloudellinen arviointi

Tavoitteet: Opintojakson jälkeen opiskelija

• tuntee terveystaloustieteen tärkeimmät soveltamisalueet
  • tunnistaa taloustieteen peruskäsitteet ja niiden käytön sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän yhteydessä
  • tunnistaa taloudellisen arvioinnin peruskäsitteet

Opintojakso kehittää seuraavia geneerisiä taitoja: digitalisaatio, kriittinen ajattelu

Suoritustapa: MOOC-opintojakso (DigiCampus), verkko-opiskelu 27 tuntia, pakolliset tehtävät.

Arviointi: Hyväksytty - hylätty, suoritukset kirjataan kerran kuukaudessa, kuun lopussa.

Opintojakso suoritettavissa ajalla: 1.9.2023-30.7.2024. Opintojakso opiskellaan omassa aikataulussa DigiCampus verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen opintojaksolle 15.6.2024 mennessä.

Sisältö: Opintojaksolla tutustutaan terveystaloustieteeseen, miten taloustieteen avulla jäsennetään terveydenhuoltoa ja miten taloudellista arviointia toteutetaan terveydenhuollossa. Terveyspalvelujen A) kysyntä ja tarjonta, B) markkinoiden toiminta ja säätely ja C) palvelujärjestelmän taloudellinen organisointi. Tehokkuus ja muut taloustieteen peruskäsitteet sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteydessä. Oikeudenmukaisuus terveyden, terveyspalvelujen käytön, terveydenhuollon kustannusten ja rahoituksen jakauma. Taloudellinen arviointi. Suositellaan terveystaloustieteen perusopintokokonaisuuden ensimmäiseksi opintojaksoksi.

Tavoitteet: Opintojakson jälkeen opiskelija

• tunnistaa taloudellisen arvioinnin peruskäsitteet

Suoritustapa: MOOC-opintojakso (DigiCampus), verkko-opiskelu 27 tuntia, pakolliset tehtävät verkko-oppimisympäristössä. Kaikille avoin MOOC-verkko-opintojakso suoritetaan DigiCampuksen oppimisalustalla. Opintojakso on osa terveystaloustieteen perusopintokokonaisuutta.

Arviointi: Hyväksytty - hylätty, oppimistehtävät arvioidaan ja opintosuoritukset kirjataan kerran kuukaudessa, kuun lopussa.

Opintojakson jälkeen opiskelija

• tunnistaa taloudellisen arvioinnin peruskäsitteet

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opiskeluoikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin (ks. yhteystiedot alla).

Kellonajasta riippumaton

Opintojakso suoritettavissa ajalla: 1.9.2023-30.7.2024. Opintojakso opiskellaan omassa aikataulussa DigiCampus verkko-oppimisympäristössä.

Ilmoittautuminen opintojaksolle 15.6.2024 mennessä.

Lisätietoja ilmoittautumisesta: Tutustu ilmoittautumisohjeisiin. Ilmoittautumiseen ja opintomaksuihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä koulutussihteeriin (ks. yhteystiedot alla).

Ilmoittautuminen opintojaksolle 15.6.2024 mennessä.

Ilmoittautuminen opintojaksolle ajalla 30.11.2023-15.6.2024.

Ilmoittautumisohje

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00