Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Sosiaaliturvapolitiikka, kevät 2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
75 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tämä opintojakso kuuluu Yhteiskuntapolitiikan perusopintokokonaisuuteen (yhteiskuntatieteet).

Osaamistavoitteet

Opintojakson osaamistavoitteena on tuottaa perustiedot sosiaaliturvajärjestelmästä osana yhteiskuntapolitiikkaa ja sen tutkimuksen perusteista.

Opintojakso linkittyy mm. seuraavien geneeristen taitojen oppimiseen: kestävyys ja vastuullisuus, kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen.

Sisältö

Kurssilla tarkastellaan sosiaaliturvan yleisiä lähtökohtia, erilaisia sosiaaliturvajärjestelmiä, niiden tavoitteita, keinoja, toimijoita sekä sosiaaliturvajärjestelmien muotoutumiseen vaikuttavia taloudellisia, kulttuurisia sekä poliittis-ideologisia tekijöitä.

Opetus ja suoritustavat

Luennot 15 t + oppimistehtävät. Luennot järjestetään Joensuun kampuksella. Luennot tallennetaan ja luentotallenteet saatavilla opintojakson Moodle-oppimisympäristössä luentojen jälkeen. Huom. Kurssilla voi olla luentojen yhteydessä lähiopetuksena toteutettavia harjoituksia.

Luentokurssi järjestetään kevätlukukaudella 22.1.-5.2.2024 välisenä aikana. Avoimen yliopiston opiskelijat voivat halutessaan osallistua luennoille Joensuun kampuksella. Tarkempi aikataulu Pepin opinto-oppaassa (nähtävillä viimeistään elokuussa). Luennot saatavilla myös tallenteena.

Opintojakson voi suorittaa kokonaisuudessaan verkko-opintoina kevätlukukaudella. Oppimistehtävien palautukselle on kolme vaihtoehtoista päivää.

Vaihtoehtoiset tehtävien palautuspäivät

Kevät 2024: 29.2., 31.3., 30.4.

Arviointi: 0-5

Opettaja: Merja Tarvainen

Oppimateriaali:

  • Mattila, Yrjö (toim.) 2017: Toimeentuloturva. Finanssi- ja vakuutuskustannus: Helsinki. TAI
  • Havakka, P & Niemelä, M ja Uusitalo, H (toim.) 2017: Sosiaalivakuutus. Finanssi- ja vakuutuskustannus: Helsinki.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot.

Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Jos opintojakson opetukseen voi ilmoittautua jatkuvasti, opiskeluoikeusaika on 1.8. - 30.7.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Kellonajasta riippumaton
Päiväopetus

Luentokurssi järjestetään kevätlukukaudella 22.1.-5.2.2024 välisenä aikana. Avoimen yliopiston opiskelijat voivat halutessaan osallistua luennoille Joensuun kampuksella. Tarkempi aikataulu Pepin opinto-oppaassa (nähtävillä viimeistään elokuussa). Luennot saatavilla myös tallenteena.

Vaihtoehtoiset tehtävien palautuspäivät

Kevät 2024: 29.2., 31.3., 30.4.

Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot 

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-11-30 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-04-09 23:59