Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

regulaatu

ReguLaatu - Vahvista ammatillista verkostoasi!

Täydennyskoulutus
smart for good
 • Sosiaali ja terveysala
 • Ympäristö ja teknologia
Laajuus:
0
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Lähiopetus, Etäopetus
Hinta:
0 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

ReguLaatu-verkosto kokoaa yhteen terveys- ja hyvinvointialalla laatu- ja regulaatiotehtävissä toimivia henkilöitä
- jakamaan hyviä käytäntöjä,
- tukemaan toisiaan työn arjessa sekä
- pohtimaan ratkaisuja mietityttäviin kysymyksiin. 

Tapaamisia on parin kuukauden välein (kesto 1,5 h, Teams/hybridi), ja jokaiselle tapaamiselle on oma teemansa sekä lyhyt alustus. Tapaamisten ajankohdat ja teemat löydät alta kohdasta Aika ja paikka.

Lisäksi järjestämme myös omakustanteisia verkostoitumistilaisuuksia esimerkiksi kädentaitojen, kulttuurin ja kevyen liikunnan merkeissä.

ReguLaatu-verkosto on osa Regulaatio- ja vastuullisuusosaamista terveys- ja hyvinvointialalle -hankkeen (ReguVa) maksutonta koulutustarjontaa.

 • Terveys- ja hyvinvointialan yrityksissä laatu- ja regulaatiotehtävissä toimivat henkilöt (esim. lääke-, diagnostiikka- ja terveysteknologia, tutkimuspalveluyritykset (CROt), apteekit)
 • Koulutus- ja viranomaistehtävissä toimivat henkilöt

Verkosto kokoontuu pääasiassa Teamsin välityksellä ja tapaamisia on noin parin kuukauden välein. Osaan tapaamisista on mahdollista osallistua teamsin lisäksi myös paikan päältä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselta. Tiedotamme tapaamisisten ajankohdista sähköpostitse verkostoon kuuluvia. 

Vuoden 2024 tulevat tapaamiset: 

 • ti 3.9.2024, klo 14–16        Riskinhallinnan työkaluja käytännössä
 • ti 22.10.2024, klo 15–17    Palvelumuotoilu laatutyön apuna
 • ti 10.12.2024, klo 15–17    Verkostoitumistilaisuus ja työpaja haastavista vuorovaikutustilanteista

Ilmoittautuminen tapaamisiin aukeaa lähempänä tapahtumaa. 

Menneet tapaamiset:

 • 11.6.2024, klo 15–17: Tekoäly laatutyön assistenttina
  Haluatko tietää, miten hyödyntää tekoälyä laatutyössäsi? Missä työtehtävissä tekoälyä voi käyttää ja miten tekoäly sujuvoittaisi työtehtäviäsi? Innovaatiojohtaja Jarkko Malviniemi (Gesund Partners) johdattaa sinut tekoälyn maailmaan käytännön näkökulmasta. Luento-osuuden jälkeen työpajaosuus, joka havainnollistaa tekoälyn monet käyttömahdollisuudet
 • 9.4.2024, klo 15-17: Riskinhallinta - kokonaisvaltaisen johtamisjärjestelmän työkalu
  Miten riskinhallinta liittyy laatutyöhön ja potilasturvallisuuteen? Miten riskinhallintaa kannattaa hyödyntää? Miten välttää sudenkuopat?
  Riskinhallinnan konkarin Tom Ståhlbergin johdolla paneudumme mm. seuraaviin teemoihin: Riskinhallinnan perusperiaatteet, ISO 1497:2016 keskeisimmät ajatukset, riskinhallinta osana laatu- ja johtamisjärjestelmää, työkalujen mahdollisuudet ja rajoitukset
 • 13.02.2024 klo 15-17 teemalla Käytännön vinkkejä toimintaohjeiden (SOP, Standard Operating Procedure) laadintaan. Millainen on hyvä SOP? Mitä on hyvä ottaa huomioon sen elinkaaren aikana? Jaamme myös kokemuksia siitä, miltä SOP-järjestelmän pystyttäminen on tuntunut ja kokoamme hyviä käytännön vinkkejä yhteiseen työkalupakkiin. 
 • 28.11.2023: Laatuajattelun ja -ohjeistuksen jalkauttamisen haasteita ja ratkaisuja.
  Laatuajattelun jalkauttaminen ja toimivat motivointikeinot muutoksen aikaansaamiseksi – mitä ne ovat? Miten saada koko työyhteisö mukaan laatutyöhön ja noudattamaan ohjeistuksia? Miten motivoin ja motivoidun?
 • 29.8.2023 klo 15.30 -18.30: ReguLaatu – kick-off tapaaminen, Kunnonpaikka, Vuorela (livetapaaminen). Lue kick-off tapahtuman blogikirjoitus.

Verkoston tapaamiset ovat maksuttomia. Hanke on EU:n osarahoittama. Tapaamisten yhteydessä mahdollinen oheisohjelma on omakustanteista.