Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

regulaatu

ReguLaatu - Vahvista ammatillista verkostoasi!

Täydennyskoulutus
smart for good
  • Sosiaali ja terveysala
  • Ympäristö ja teknologia
Laajuus:
0
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Lähiopetus, Etäopetus
Hinta:
0 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

ReguLaatu-verkosto kokoaa yhteen terveys- ja hyvinvointialalla laatu- ja regulaatiotehtävissä toimivia henkilöitä
- jakamaan hyviä käytäntöjä,
- tukemaan toisiaan työn arjessa sekä
- pohtimaan ratkaisuja mietityttäviin kysymyksiin. 

Tapaamisia on parin kuukauden välein (kesto 2 h, Teams/hybridi), ja jokaiselle tapaamiselle on oma teemansa sekä lyhyt alustus. Tapaamisten ajankohdat ja teemat löydät alta kohdasta Aika ja paikka.

Lisäksi järjestämme myös omakustanteisia verkostoitumistilaisuuksia esimerkiksi kädentaitojen, kulttuurin ja kevyen liikunnan merkeissä.

ReguLaatu-verkosto on osa Regulaatio- ja vastuullisuusosaamista terveys- ja hyvinvointialalle -hankkeen (ReguVa) maksutonta koulutustarjontaa.

  • Terveys- ja hyvinvointialan yrityksissä laatu- ja regulaatiotehtävissä toimivat henkilöt (esim. lääke-, diagnostiikka- ja terveysteknologia, tutkimuspalveluyritykset (CROt), apteekit)
  • Koulutus- ja viranomaistehtävissä toimivat henkilöt

Verkosto kokoontuu pääasiassa Teamsin välityksellä ja tapaamisia on noin parin kuukauden välein. Osaan tapaamisista on mahdollista osallistua teamsin lisäksi myös paikan päältä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselta. Tiedotamme tapaamisisten ajankohdista sähköpostitse verkostoon kuuluvia. 

Vuoden 2024 tulevat tapaamiset: 

  • ti 22.10.2024, klo 15–17    Palvelumuotoilu laatutyön apuna

Asiakaslähtöisyys, prosessien hallinta, jatkuva parantaminen ja henkilöstön osallistaminen ovat laatutyön kulmakiviä. Miten palvelumuotoilua voidaan hyödyntää näiden laatutyön kulmakivien varmistamiseen?Laadunhallinnan näkökulmasta palvelumuotoilu auttaa tunnistamaan asiakkaiden tarpeita ja odotuksia, tukee toimivien prosessien kehittämistä ja ylläpitoa ja auttaa osallistamaan koko henkilöstön laadun parantamiseen ja jatkuvaan kehittämiseen. 
Tule mukaan ReguLaatu-verkoston 6. tapaamiseen, jossa tutustumme palvelumuotoilun osallistaviin menetelmiin ja prosessiin, jonka avulla laatutyötä voidaan kehittää. Tapaamisessa pääset myös soveltamaan palvelumuotoilun näkökulmia laatutyön kehittämiseen työpajaosuudessa.Tilaisuus sopii sekä aikaisemmin palvelumuotoiluun perehtyneille kuin vasta-alkajille. Kouluttajana tilaisuudessa toimii jatkuvan oppimisen asiantuntija ja palvelumuotoilija Sanna Soppela Itä-Suomen yliopistosta.
Tule verkostoitumaan paikan päälle Kuopioon (Itä-Suomen yliopisto, Jatkuvan oppimisen keskus, Neulaniementie 2, Kuopio) tai linjoille Teams-kokoukseen.  Tartu tilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 14.10.2024.
Ilmoittautuneille lähetämme tarkemmat ohjeet osallistumisesta lähempänä tilaisuutta. Tilaisuus on maksuton.

  • ti 10.12.2024, klo 15–17    Verkostoitumistilaisuus ja työpaja haastavista vuorovaikutustilanteista

Ilmoittautuminen tapaamisiin aukeaa lähempänä tapahtumaa. 

Menneet tapaamiset:

  • ti 3.9.2024, klo 14–16: FMEA-tekniikka riskinhallinnassa
    Oletko miettinyt, miten ennakoida riskit ja parantaa laatua jo tuotteiden/prosessien suunnitteluvaiheessa? Kaipaatko tähän käytännön vinkkejä ja osaamista?
    Tule mukaan ReguLaatu-verkoston 5. tapaamiseen, jossa perehdymme FMEA-tekniikkaan (Failure Mode and Effect Analysis, suomeksi vika- ja vaikutusanalyysi). Mikä se on ja miten hyödyntää sitä käytännössä? Tapaamisessa saamme myös ideoita FMEA:n entistä parempaan hyödyntämiseen ja jaamme omia kokemuksiamme. Tilaisuus sopii sekä konkareille että vasta FMEA:han tutustuville. Kouluttajina tilaisuudessa toimivat riskinhallinnan konkarit Tom Ståhlberg (RaLex Partners) ja Pekka Pohjosaho, Regproof consultant (Solita Oy)
  • 11.6.2024, klo 15–17: Tekoäly laatutyön assistenttina
    Haluatko tietää, miten hyödyntää tekoälyä laatutyössäsi? Missä työtehtävissä tekoälyä voi käyttää ja miten tekoäly sujuvoittaisi työtehtäviäsi? Innovaatiojohtaja Jarkko Malviniemi (Gesund Partners) johdattaa sinut tekoälyn maailmaan käytännön näkökulmasta. Luento-osuuden jälkeen työpajaosuus, joka havainnollistaa tekoälyn monet käyttömahdollisuudet
  • 9.4.2024, klo 15-17: Riskinhallinta - kokonaisvaltaisen johtamisjärjestelmän työkalu
    Miten riskinhallinta liittyy laatutyöhön ja potilasturvallisuuteen? Miten riskinhallintaa kannattaa hyödyntää? Miten välttää sudenkuopat?
    Riskinhallinnan konkarin Tom Ståhlbergin johdolla paneudumme mm. seuraaviin teemoihin: Riskinhallinnan perusperiaatteet, ISO 1497:2016 keskeisimmät ajatukset, riskinhallinta osana laatu- ja johtamisjärjestelmää, työkalujen mahdollisuudet ja rajoitukset
  • 13.02.2024 klo 15-17 teemalla Käytännön vinkkejä toimintaohjeiden (SOP, Standard Operating Procedure) laadintaan. Millainen on hyvä SOP? Mitä on hyvä ottaa huomioon sen elinkaaren aikana? Jaamme myös kokemuksia siitä, miltä SOP-järjestelmän pystyttäminen on tuntunut ja kokoamme hyviä käytännön vinkkejä yhteiseen työkalupakkiin. 
  • 28.11.2023: Laatuajattelun ja -ohjeistuksen jalkauttamisen haasteita ja ratkaisuja.
    Laatuajattelun jalkauttaminen ja toimivat motivointikeinot muutoksen aikaansaamiseksi – mitä ne ovat? Miten saada koko työyhteisö mukaan laatutyöhön ja noudattamaan ohjeistuksia? Miten motivoin ja motivoidun?
  • 29.8.2023 klo 15.30 -18.30: ReguLaatu – kick-off tapaaminen, Kunnonpaikka, Vuorela (livetapaaminen). Lue kick-off tapahtuman blogikirjoitus.

Verkoston tapaamiset ovat maksuttomia. Hanke on EU:n osarahoittama. Tapaamisten yhteydessä mahdollinen oheisohjelma on omakustanteista.