Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

JOK_kysy_lupa_regulaatiohanke_avausseminaari

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Pidä huolta -avausseminaari 28.9.2023, Kuopio

Kiipeä vastuullisuuden aallonharjalle ja perehdy sen kulmakiviin! Tule mukaan inspiroivaan seminaariin, joka avaa vastuullisuuden eri näkökulmia ja tarjoaa käytännönläheisiä esimerkkejä sen yhdistämisestä yhteiskunnan, yrityksen ja yksilön toimintaan.

Koulutus on osa Regulaatio- ja vastuullisuusosaamista terveys- ja hyvinvointialalle -hankkeen (ReguVa) koulutustarjontaa.
smart for good
  • Sosiaali ja terveysala
Päivämäärä:
28.9.2023 - 28.9.2023
Laajuus:
0
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Lähiopetus, Etäopetus
Hinta:
0 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Pidä Huolta -avausseminaarissa perehdymme:

  • Mitä ovat ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen vastuu?
  • Miten ne linkittyvät toisiinsa ja koko työyhteisön hyvinvointiin?  

Kuulemme myös yritysten kasvavista vastuullisuusvaatimuksista sekä tutustumme käytännön esimerkkiin, miten vastuullisuus ohjaa yrityksen toimia ja päätöksiä.

Iltapäivän paneelikeskustelussa pureudumme vastuullisuuden hyötyihin, onnistumisiin ja käytännöntoimiin, joilla voitamme haasteet ja innostamme mukaan muitakin.

Tule kokemaan seminaari paikan päällä ja verkostoidu muiden osallistujien kanssa!

Tarjoamme seminaariin myös livestream-osallistumismahdollisuuden. Linkin saadaksesi ilmoittaudu mukaan seminaariin!

Pidä huolta -seminaari avaa Regulaatio- ja vastuullisuusosaamista terveys- ja hyvinvointialalle (ReguVa) ESR-hankkeen vastuullisuuden koulutuskokonaisuuden.

  • Terveys- ja hyvinvointialan yrityksissä toimivat henkilöt (lääke-, diagnostiikka- ja terveysteknologia, tutkimuspalveluyritykset (CROt), apteekit, kuntoutuspalveluita tarjoavat tai työhyvinvointiin panostavat hyvinvointiyritykset)
  • Koulutus- ja viranomaistehtävissä toimivat henkilöt
  • Alalle aikovat henkilöt
  • Alaa rahoittavat
  • Sopii erityisesti johdolle, laadun parissa työskenteleville sekä yhteiskuntasuhteista vastaaville.

torstai 28.9.2023 klo 8.30 – 15.00

Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion Kampus, Jatkuvan oppimisen keskus (Neulaniementie 2)

Etäosallistuminen mahdollista livestreamin kautta.

Maksuton koulutus. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston osarahoittama.

Hae vinkit kestävyyteen ja osallistu arjen pienet ekoteot -haasteeseen. Ilmoita myös yrityksesi mukaan!

Kouluttaja

saara hassinen

Saara Hassinen

Toimitusjohtaja

Terveysteknologia ry / Healthtech Finland

Saara seuraa Healthtech Finlandin toimitusjohtajana tiivisti terveys- ja hyvinvointialaa. Juuri nyt hän panostaa soten ympärille muodostuvan referenssimarkkinan rakentamiseen. Tämän avulla jäsenyritykset saavat tukea kasvuun ja kansainvälistymiseen.  

arto salonen

Arto O. Salonen

Professori

Itä-Suomen yliopisto. Sosiaalipedagogiikka, Yhteiskuntatieteiden laitos, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta

Arto O. Salosen asiantuntijuus liittyy kestävään hyvinvointiin. Hänen lähestymistapansa on tulevaisuussuuntautunut. Salonen työskentelee sosiaalipedagogiikan professorina Itä-Suomen yliopiston yhteiskunta- ja kauppatieteellisessä tiedekunnassa ja asiantuntijana Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelissa.

elina oksanen

Elina Oksanen

Professori

Itä-Suomen yliopisto. Ympäristö- ja biotieteiden laitos, Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta

Elina Oksanen on Kasvifysiologian ja bioteknologian professori. Hän tutkii kasvien sopeutumista muuttuvaan ympäristöön ja kehittää luonnon monimuotoisuuteen liittyvää koulutusyhteistyötä.

riikka holopainen

Riikka Holopainen

Yliopistonlehtori

Itä-Suomen yliopisto. Kauppatieteiden laitos, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta

Riikka Holopainen on laskentatoimen ja rahoituksen yliopistonlehtori. Hän opettaa Itä-Suomen yliopistossa ja Oulun yliopistossa kansainvälisiä ryhmiä. Riikka Holopaisen artikkeliväitöskirja käsitteli hoivayrittäjyyttä ja yrityksen kannattavuutta johdonlaskentajärjestelmien, asiakaskeskittyneisyyden sekä digitaalisuuden näkökulmasta. Tällä hetkellä tutkimusta on tekeillä mm. suomalaisten pörssiyritysten sekä kansainvälisten hoivayritystenvastuullisuuden ja kannattavuuden yhteydestä.

mikaela

Mikaela Grotenfelt-Enegren

Planetaarisen ja ympäristöterveyden asiantuntija, THLn ylilääkäri

Mikaela Grotenfelt-Enegren haluaa edistää ymmärrystä ihmisten terveyden ja luonnon järjestelmien välisistä yhteyksistä planetaariseen terveys ajatteluun pohjautuen. Mikaela innostuu monimutkaisista haasteista ja ehkä senkin takia kokonaisvaltaisen kestävyyden edistäminen on muodostunut hänen suureksi intohimoksi. Mikaela näkee että terveydenhuollon ammattilaisilla on laajat mahdollisuudet ja samalla myös vastuu edistää kestävyysmurrosta ja vaikuttaa niin terveydenhuollon sisällä kuin sen ulkopuolella tapahtuvaan päätöksentekoon. Koska ilman planeetan hyvinvointia ei ole ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

tanja kojola

Tanja Kojola

HR Specialist

Ponsse

Tanjalla on monipuolinen HR-alan kokemus, josta hän ammentaa työssään työkyvyn ja työhyvinvoinnin asiantuntijana. Työuransa aikana Tanja on nähnyt, miten työhyvinvointi linkittyy yrityksen menestykseen ja kuinka suuri merkitys arvojen mukaisella lähijohtamisella on niin työntekijäkokemukseen, yhteisöllisyyteen kuin henkilöstön työkykyyn ja tuottavuuteen.

johanna räikkönen

Johanna Räikkönen

Farmasian tohtori, Elovan yrittäjä, kehotietoisen hyvinvoinnin kehittäjä ja valmentaja, tietokirjailija

Johanna valmentaa yhteisöjä ja yksilöitä rakentamaan terveyttä tukevia käytäntöjä. Keskiössä on ihminen, luontaisen itsetuntemuksen ja kehomielen vahvistaminen. Ihmisymmärrys, tunteet ja vuorovaikutus, keholliset ja luontolähtöiset menetelmät ja ennaltaehkäisevä terveydenhoito ovat lähetysmistapoja, joilla Johanna luo työkaluja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Monipuolinen asiantuntijuus on rakentunut parinkymmenen vuoden aikana tutkimus-, koulutus- ja asiakastöiden parissa. Johanna on kouluttautunut laajasti niin terveydenhoidon, yksilöllisen ravitsemuksen, lääkehoidon, unen kuin kehon terapeuttisen liikkuvuuden ja psykofyysisen toiminnallisuuden alalla.