Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

MOOC-verkkokurssit

MOOC: Koko koulu ohjaa ja tukee lukiossa

Kurssi tarjoaa välineitä vahvistaa opetus- ja ohjausalan ammattilaisten erityispedagogista ja ohjauksellista osaamista.
smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
-

Kurssi tarjoaa välineitä vahvistaa opetus- ja ohjausalan ammattilaisten erityispedagogista ja ohjauksellista osaamista sekä holistista, ”koko koulu ohjaa ja tukee”-ajattelua. Viiden (5 op) opintopisteen koulutuskokonaisuus on osa kehitetty osana Suuntaa LukiOpolulle -hanketta (OKM, 2018–2021), jossa on pilotoitu tutkimusperustaisia yksilöllisten tarpeiden mukaisia oppimista ja urasuunnittelua tukevia sekä yhteisöllisyyttä vahvistavia ryhmänohjausmalleja alueen lukioissa. Vaikka kurssin painopiste on uudistuvan lukion tarpeissa, tarjoaa se näkökumia myös muihin oppilaitoksiin.

Jatkuva oppiminen verkkosivut
5 op

Kurssi on kaikille avoin. Avoin oppimateriaali sopii erityisesti erityisopetuksen ja ohjausalan toimijoille kouluasteesta ja ohjausympäristöstä riippumatta. Sisällöt soveltuvat myös muille kasvatus- ja ohjausalan toimijoille (ml. opiskeluhuollon ammattilaisille).

Opintojakso on tarjolla myös opiskelijoille, joilla ei ole tutkintoon johtavaa opiskeluoikeutta Itä-Suomen yliopistoon (ns. MOOC-opiskelijat). Opintojakson materiaalit ovat vapaasti saatavissa DigiCampus-oppimisympäristössä.

Saadakseen opintokokonaisuuden (5op) suoritettua tulee opiskelijan tehdä kaikki kolme moduulia hyväksytysti (vähintään arvosana 1). Jokaisen moduulin arvosana on painoarvoltaan yhtä suuri, jolloin opintojakso arviointi muodostuu kolmen moduulin arvioinnin keskiarvona. Opintojakson oppimistehtävien suorittamiseksi suljetussa DigiCampus-ympäristössä ja opintopisteiden opintorekisteriin kirjaamiseksi opiskelijan tulee ilmoittautua opinto-oikeuden saamiseksi avoimen yliopiston opiskelijaksi opintojaksolle. Lisätietoja Opintopolussa.