Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Monikielinen viestintä, itsenäinen suoritustapa, lv. 2023-2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Kielet ja viestintä
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu
Hinta:
75 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tämä opintojakso kuuluu valinnaisena opintojaksona englannin kielen ja kulttuurin perusopintokokonaisuuteen ja ruotsin kielen perusopintokokonaisuuteen (humanistiset tieteet).

Sisältö:

Monikielinen viestintä ilmiönä ja sen tunnistaminen arjessa. Monikielisyyden vaatimukset sekä eri ammateissa että ei-ammatillisissa konteksteissa. Monikielisyyteen kohdistuvan tutkimuksen keskeisiä teorioita ja menetelmiä.

Suoritustavat:

1) Luennot (16 t) lähiopetuksena Joensuun kampuksella, kirjallisuutta ja kuulustelu; jonkin monikielisen arjen ilmiön dokumentointi harjoitustyönä kolmannessa periodissa (kevätlukukausi).

2) Kurssilla on tarjolla myös itsenäinen suoritusmahdollisuus toisessa periodissa (syyslukukausi).

Opintojakso sisältyy opintokokonaisuuksiin: Englannin kielen perusopinnot ja ruotsin kielen perusopinnot.

Opintojakson voi sisällyttää vain yhteen opintokokonaisuuteen.

Opintojaksosta toteutetaan lukioyhteistyönä luentokurssi 2133209a Monikielinen viestintä (2 op). Myös tämä osasuoritus on suunnattu avoimen yliopiston opiskelijoille. Halutessasi suorittaa opintojakson 2 op laajuisena, ota yhteyttä koulutussihteeriin. Opintojakso on täydennettävissä 5 opintopisteen laajuiseksi opiskelijan aloittaessa yliopisto-opinnot 3 opintopisteen harjoitustyöllä (opintojaksokoodi 2133209b).

Tutustu opintojaksoon ja sen aikatauluihin Pepin opinto-oppaassa (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen).

Monikielinen viestintä ilmiönä ja sen tunnistaminen arjessa. Monikielisyyden vaatimukset sekä eri ammateissa että ei-ammatillisissa konteksteissa. Monikielisyyteen kohdistuvan tutkimuksen keskeisiä teorioita ja menetelmiä.

Ilmoittautumisen kohteen suoritustapa:

Itsenäinen suoritustapa toisessa periodissa (syyslukukausi) 23.10.2023-13.12.2023. 135 tuntia itsenäistä työskentelyä. Ilmoittautumisen jälkeen tarkemmat tiedot ja suoritusohjeet saa ottamalla yhteyttä opintojakson vastuuopettajaan.
Opintojakson voi sisällyttää vain yhteen opintokokonaisuuteen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:

  • tuntee ja osaa määritellä monikielisyyden ja monikielisen viestinnän keskeisiä käsitteitä, ilmiöitä ja taustatekijöitä
  • on tutustunut erilaisiin monikielisen viestinnän ammatillisiin ja ei-ammatillisiin konteksteihin ja niiden keskeisiin piirteisiin 
  • osaa analysoida jotain monikieliseen viestintään liittyvää arjen ilmiötä.

Kurssi kehittää seuraavia työelämätaitoja: kulttuurinen ymmärrys, medialukutaito, tiedonlähteet ja lähdekritiikki, ajanhallinta- ja priorisointitaidot, itsensä johtaminen, yhteistyötaidot, projektiajattelu.

Opintojakso sisältyy valinnaisena opintojaksona opintokokonaisuuksiin englannin kielen ja kulttuurin perusopinnot ja ruotsin kielen perusopinnot.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.  
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Jos opintojakson opetukseen voi ilmoittautua jatkuvasti, opiskeluoikeusaika on 1.8. - 30.7. 
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus

Syyslukukausi: itsenäinen suoritusmahdollisuus toisessa periodissa (oppimistehtävät) 23.10.2023-13.12.2023.

Suomi

Ilmoittaudu

Ilmoittautumisohje:

I Ilmoittautumaan pääset "Ilmoittaudu koulutukseen"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yhden ilmoittautumispalvelusta ja toisen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu-ja perumisehtoihin.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-08-01 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2023-10-16 15:00