Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Never stop learning.

Maantieteiden perusteet, syksy 2023

smart for good
Päivämäärä:
8.9.2023 - 27.10.2023
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta, Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Etäopetus, Lähiopetus, Monimuoto
Hinta:
75 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö: Opintojaksolla maantieteen historiaa, luonnetta, keskeisiä käsitteitä ja tutkimusteemoja tarkastellaan paitsi teoreettisesti myös Itä-Suomen yliopistossa tehtävän maantieteellisen tutkimuksen kautta. Osaamista syvennetään ja konkretisoidaan harjoitustehtävien, ekskursion ja lopputyöpajan avulla. Opintojaksolla rakennetaan pohjaa perusopintojen muille opintojaksoille ja myöhemmin opintojen aikana suorittavien maantieteen alan erikoiskurssien suorittamiseen.

Osaamistavoitteet: Opintojakson suoritettuaan opiskelija:

  • tuntee maantieteen alan historiallisen taustan
  • tunnistaa maantieteen aseman luonnon- ja yhteiskuntatieteiden rajapinnalla
  • tiedostaa maantieteen alan keskeiset näkökulmat ja käsitteet
  • on tutustunut maantieteen alan keskeisiin tutkimusteemoihin Itä-Suomen yliopistossa
  • tunnistaa ja osaa käyttää käsitteellis-metodologisia välineitä ihmisen luontosuhteen tarkasteluun eri mittakaavoilla
  • ymmärtää maantieteellisen ajattelun luonteen
  • tiedostaa maantieteen roolin yhteiskunnassa

Kohderyhmä: Oppiaineesta kiinnostuneet, uuden opetettavan aineen tarvitsevat/haluvat opettajat (edellyttää perus- ja aineopintoja), väyläopinnoista tutkinto-opiskelijaksi kiinnostuneet.

Suoritustavat: Luennot (20 tuntia), oppimistehtäviä, oppimisessee ja itsearviointi. Joensuussa läsnäoloa vaativat yhden päivän ekskursio (5 tuntia) ja lopputyöpaja (4 tuntia). Itsenäinen työskentely 96 tuntia.

Toteutustavat: Monimuoto-opetusta, luennoille voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä ja niistä otetaan tallenteet. Joensuussa läsnäoloa vaativat ekskursio (27. tai 29.9.) ja lopputyöpaja (27.10.) vain lähiopetuksena.

Opettaja: Minna Tanskanen

Opintojakso toteutetaan 8.9. - 27.10.2023. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta. Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15 € / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. 

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Päiväopetus
2 kuukautta
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset sivun "Ilmoittaudu koulutukseen"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi 7-10 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-08-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2023-09-04 23:59