Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Never stop learning.

Lämpöopin perusteet, lv. 2023-2024

smart for good
Laajuus:
2 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Etäopetus, Lähiopetus
Hinta:
30 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Ideaalikaasumalli, Bernoullin yhtälö ja jatkuvuusyhtälö, kalorimetria, lämpöopin ensimmäinen pääsääntö, lämmön siirtyminen, lämpölaajeneminen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää

  • ideaalikaasumallin
  • fluididynamiikan perusteet
  • kalorimetriaa
  • lämpöopin ensimmäisen pääsäännön
  • lämmön siirtymisen mekanismit
  • lämpölaajenemisen

Toteutustapa: Etä- ja/tai lähiopetus. Tarkka toteutustapa ilmoitetaan opintojakson alussa. Osallistuminen on mahdollista sekä Joensuun että Kuopion kampuksilta. Verkkotentti.

Suoritustapa: Harjoitustehtävät ja kurssikoe. Luennot 16 h, harjoitukset 6 h + kurssikoe, itsenäinen työskentely. Arvosana määräytyy kurssikokeen ja harjoitustehtävien perusteella.

Oppimateriaali: Kurssilla jaettava materiaali, joka perustuu kirjaan: Knight, R.D.: Physics for Scientists and Engineers, 5. painos, luvut 14, 18, 19 valikoiden, ja Schroder, D. V.: Thermal physics (1999).

Opintojakso toteutetaan 23.10.2023-13.12.2023. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta.

Luonnontieteistä, fysiikasta sivuaineena ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, sekä ammatillista osaamistaan kehittävät.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. 

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi kymmenen päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-08-07 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2023-10-16 23:59