Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Never stop learning.

Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta, lv. 2023-2024

smart for good
Laajuus:
2 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
30 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö

Oikeustieteen suuntaukset ja lainopin perusteet. Oikeudellinen tiedonhankinta ja kirjoittaminen. Opiskelun ja tutkimuksen etiikka. Opiskeluvalmiudet.

Oikeustieteen opintojen verkkovälitteisen aloitusinfon materiaali lukuvuodelle 2023-2024. Tilaisuutta ei tallennetta, vastaavia asioita käsitellään erillisissä tallenteissa oikeustieteen opiskelusivustolla.

Suunnitelmissa on myös pilotoida koko lukuvuoden kattavaa ryhmäohjausta tutkintotavoitteiseen opiskeluun (HTK/HTM ja ON/OTM), toteutus verkossa, n. kerran kuukaudessa kokoontumiset teemoittain. Aloitus 30.8.2023 klo 17.00-18.30, aiheena mm. opintojen suunnittelu, aikatauluttaminen, opiskelukäytänteet, järjestelmät jne. Varmistetaan yhdessä, että opinnot lähtevät käyntiin!! Nämä tilaisuudet ovat täysin vapaaehtoisia ja jos niihin ei pääse osallistumaan, niin se ei ole mikään este opiskelun aloittamiselle - tapaamiset ovat vain tukitoimia, niitä ei myöskään tallenneta. Jokaiselle kerralle tulee oma ilmoittautumislomake.

Muita lukuvuoden 23-24 teemoja:
27.9.2023 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen.
31.10.2023 klo 17.00-18.30 Ajanhallinta opiskelussa, suunnittelija/kouluttaja Arttu Puhakka.
30.11.2023 klo 17.00-18.30 Erilaiset oppimismenetelmät/tavat opiskella. opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija Tiina Juurela
Joulukuussa tarpeen  mukaan tapaaminen, välitsekkaus, kevään opintojen suunnittelu.
17.1.2024 klo 17.00-18.30 Työllistyminen ja oikeudellisen asiantuntijuuden kehittyminen opintojen aikana. Suunnittelija Seija Tuominen ja professori Mia Hoffrén 

14.2.2024 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen
14.3.2024 klo 17.00-18.30 Hakuklinikka kevään yhteishakuun liittyen (yhteishaku ajalla 13.3.2024 klo 8.00 – 27.3.2024 klo 15.00). Suunnittelija Seija Tuominen Ilmoittaudu 12.2.2024 klo 23:45 mennessä tällä lomakkeella.
Plan B - kun kaikki ei menekään täysin suunnitelmien mukaan to 11.4.2024 klo 17.00-18.30. Suunnittelija Seija Tuominen

Suoritettuasi opintojakson

  • tunnet lainopin perusteet - tunnistat keskeisiä oikeuslähteitä
  • haet aineistoa oikeustieteen opinnoissa olennaisista tietokannoista
  • kirjoitat oikeustieteiden laitoksen kirjoitusohjeen mukaista oikeudellista tekstiä - tunnet hyvän tieteellisen käytännön ja osaat noudattaa sitä opinnoissasi

Suoritustapa: Pakolliset opetustallenteet 5 t, pakolliset oppimistehtävät, itsenäinen työskentelyt 38 t. Opintojaksolla on käytössä Digicampus-oppimisympäristö, ei kurssiavainta. Opiskelijat voivat suorittaa opintojakson Digicampuksessa läpi vuoden Digicampuksessa ilmoitettavan tarkemman aikataulun mukaisesti.

Oppimateriaali: Oikeustieteiden laitoksen kirjoitusohje (Oikeustieteiden opintoyhteisössä ja oikeustieteen opintojen aloitusmoodlessa). Oppimistehtävien ohjeissa ja Digicampuksessa osoitettu materiaali. Katso tarkemmat tiedot sisällöstä, aikatauluista, suoritustavoista ja oppimateriaaleista Peppi-oppaasta.

  • Huomioi, että opiskeluoikeus myönnetään 2-5 arkipäivän kuluessa eli et heti pääse aktivoimaan käyttäjätunnuksia.
  • Kun avoimen yliopiston opiskeluoikeus on myönnetty, saat opintojen aloitusohjeet sähköpostiisi. Kirjaudu ohjeiden mukaisesti Oikeustieteiden opinnot, Itä-Suomen avoin yliopisto-aloitusmoodleen.
  • Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään lukuvuoden päättyessä heinäkuun lopulla riippumatta siitä tehdäänkö ilmoittautuminen syys- vai kevätlukukauden puolella.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus päättyy aina lukuvuoden päättyessä viimeistään heinäkuun lopulla.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Kellonajasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.  

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saatjärjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansioja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-06-27 15:00