Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Never stop learning.

Johdatus kestävän tulevaisuuden opintoihin, A-osa, lv. 2023-2024

smart for good
Päivämäärä:
1.8.2023 - 31.7.2024
Laajuus:
3 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Teologia ja filosofia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itsenäinen opiskelu
Hinta:
45 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tavoitteet: Kurssin käytyään opiskelija tuntee kestävän kehityksen poliittisena ja normatiivisena käsitteenä ja tunnistaa sen ekologisen, sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen ulottuvuuden ja näihin liittyvät yhteydet ja ristiriidat. Opiskelija ymmärtää kestävään kehitykseen ja siihen liittyvien viheliäisten ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen, vaativan monitieteistä yhteistyötä ja ongelmanratkaisutaitoja. Opiskelija ymmärtää yksilöiden toimijuuden ja globaalin vastuun merkityksen sekä kokonaisvaltaisen transformaation tarpeen.

Sisältö: Kurssi tarjoaa tukevan tietopaketin kestävän kehityksen käsitteestä ja sen ekologisista, sosiaalisista, taloudellisista ja kulttuurisista ulottuvuuksista sekä näiden välisistä yhteyksistä ja jännitteistä. Kurssin läpi kulkeva eettinen näkökulma luo pohjan tarkastella kestävää kehitystä myös poliittisena ja normatiivisena käsitteenä. Kurssi painottaa myös toimijuuden merkitystä sekä yksilön erilaisia rooleja. Opiskelijalle tarjoutuu mahdollisuus tarkastella oman elämäntapansa kestävyyttä yksilöllisten valintojen näkökulmasta, mutta toisaalta kestävyys- ja ilmastohaasteet esitetään myös rakenteellisena ja systeemisenä ongelmana. Käytännön esimerkit ja case-kuvaukset havainnollistavat kestävyyshaasteita ja niiden ratkaisumahdollisuuksia.

Oppimateriaali: Kurssimateriaali perustuu Climate Universityn Kestävyys.nyt kurssin verkkomateriaaliin (https://climateuniversity.fi/).

Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet, kestävän tulevaisuuden perusopinnoista kiinnostuneet.

Suoritustavat: Itsenäistä verkkomateriaaliin perehtymistä, omatoimista opiskelua, monivalintatehtäviä ja oppimistehtäviä (yhteensä 81 h).

Toteutustavat: Kurssi on kokonaan verkossa suoritettava eikä ole aikaan sidottu. Kurssilla on käytössä DigiCampusalusta.

Opettaja: Anna Mustonen

Opintojakso on opiskeltavissa itsenäisinä verkko-opintoina 1.8.2023 - 31.7.2024. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta. Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Opintojakso sisältyy Kestävän tulevaisuuden perusopintokokonaisuuteen.

Huom! Ilmoittautumisessa on järjestelmävaihdoksen vuoksi lyhyt katko. Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 17.11.2023 klo 15.00 ja avautuu jälleen perjantaina 8.12.2023 klo 9.00.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Kellonajasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset sivun "Ilmoittaudu koulutukseen"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi 7-10 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-08-07 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-06-17 23:59