Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Johdatus kasvatustieteisiin, koulutuskohtainen osa (erityispedagogiikka), kesä 2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
3 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu
Hinta:
45 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö:

Koulutusalan tieteellinen perusta ja sille keskeiset käsitteet. Koulutusalalle ominaisia tutkimuskohteita ja tutkimusmenetelmällisten lähestymistapojen esimerkkejä.

Tavoitteet:

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

- osaa tulkita kasvatusalan keskeisiä käsitteitä oman kasvatustieteellisen alansa näkökulmasta

- osaa soveltaa kasvatusalan menetelmällisiä lähestymistapoja oman tieteen- ja koulutusalansa tutkimuskysymyksiin

- tuntee kriittisen tieteellisen ajattelun perusteita

Kohderyhmä:

Kasvatustieteen perusteista, erityisesti erityispedagogiikan osalta kiinnostuneet, erityispedagogiikan perusopintoja suorittavat.

Huom!

Johdatus kasvatustieteisiin, yhteinen osa 2 op pitää suorittaa joko ennen tai samaan aikaan koulutuskohtaisen osan kanssa.

Suoritustavat

Luennot 4 t (lähiopetuksena luentosalissa, katsottavissa tallenteina luentojen jälkeen); parityönä tehtävä luentoihin ja kirjallisuuteen perustuva kirjallinen raportti 10 t; oma työ 67 t. Opintojakson verkkoympäristö on avoinna 1.6.-31.8.2024.

Toteutustavat

Luennot. Parityö suoritetaan opintojakson alustalla annettujen ohjeiden mukaisesti.

Oppimateriaalit

- Moberg, S. Hautamäki, J., Kivirauma, J., Lahtinen, U., Savolainen, H., & Vehmas, S.(2015). Erityispedagogiikan perusteet. WSOY oppimateriaalit. Kappaleet: Luvut 1 (Erityispedagogiikka tieteenä), 3 (Erityiskasvatuksen perusteet ja käytännöt), 6 (Koulutettavuus ja interventio), 7 (Arviointi, diagnoosi ja interventio).

- Ronkainen, S., Pehkonen, L., Lindblom-Ylänne, S., & Paavilainen, E. (2011 tai 2013). Tutkimuksen voimasanat, WSOY. Luvut 1 (Johdanto, Mitä on tieteellinen tieto), 2 (Aiheesta tutkimussuunnitelma), 3 (Teoria ja käsitteet tutkimuksessa), 4 (Tutkimuksen asetelmallisuus ja tutkijan asemia), 5 (Laadullisuus ja määrällisyys ihmistieteissä)

- Erityispedagogiikan alaan liittyvät tutkimusartikkelit, ilmoitetaan opintojakson alussa.

HUOM!

Johdatus kasvatustieteisiin, yhteinen osa 2 op; se pitää suorittaa joko ennen tämän koulutuskohtaisen osan suorittamista, tai samaan aikaan tämän koulutuskohtaisen osan kanssa.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.Kellonajasta riippumaton

Opintojakson verkkoympäristö on avoinna 1.6.-31.8.2024. Tutustu opintojaksoon ja sen aikatauluihin Pepin opinto-oppaassa.


Avaa sivun yläosassa oleva sininen toteutus-palkki ja katso tarvittaessa opetuksen aikataulu mahdollisesta opetusryhmästä. ”Avoimen pienryhmä” on tekninen nimike, ei oikea opetusryhmä.

Huomaa, että avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautuminen päättyy noin viikkoa aiemmin kuin opetukseen ilmoittautuminen Pepissä.

Suomi

Ilmoittaudu

 Ilmoittautumisohje 

 

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

 

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.  

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

 

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

 

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

 

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2024-05-01 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-05-23 23:59