Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Integraalilaskenta (Joensuu), lv. 2023-2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
4 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
60 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Pinta-alaongelma, määrätty- ja määräämätön integraali, integrointitekniikat, epäoleellinen ja numeerinen integrointi sekä integroinnin sovellukset.

Tällä kurssilla opiskelija vahvistaa laskurutiinejaan kertaamalla ja laajentamalla aiemmin opittuja asioita pääosin laskennallisesta näkökulmasta. Tavoitteena on hallita integraalifunktion käsite sekä ymmärtää määrätyn integraalin määritelmä Riemannin summien avulla. Tarkoituksena on kerrata integraalien perusominaisuudet sekä tyypilliset integrointitekniikat. Integraalilaskennan sovelluksista tutustutaan pyörähdyskappaleisiin sekä ensimmäisen kertaluvun lineaarisiin differentiaaliyhtälöihin.

Toteutustapa: Itsenäisen opiskelun mahdollistava verkkokurssi. Kurssia voi katsoa (1.8. alkaen) vierailijatunnuksilla Digicampuksessa, mutta sen suorittaminen vaatii ilmoittautumista (alla).

Suoritustapa: Verkkokurssi ja loppukuulustelu (verkkotentti) yleisenä tenttipäivänä.

Oppimateriaali: Adams, Robert: Calculus – A Complete Course (9.painos), luvut 5-7.

Tämä opintojakso on opiskeltavissa itsenäisesti verkko-opintoina 1.9.2023-14.6.2024, jonka jälkeen on suoritettava verkkotentti yleisenä tenttipäivänä 22.9.2023, 19.1.2024, 12.4.2024 tai 14.6.2024. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta.

Opintojaksosta järjestetään myös luentototeutus lähiopetuksena Joensuussa 23.10.-13.12.2023. Mikäli opiskelija haluaa opiskella jakson osallistumalla lähiopetukseen, tulee hänen olla yhteydessä koulutussihteeriin (yhteystiedot alla) viimeistään 13.10.2023 saadakseen ohjeet ilmoittautumiseen.

Luonnontieteistä, matematiikasta sivuaineena ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, sekä ammatillisen osaamisen kehittämiseksi.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opintojakson opiskeluoikeusaika on 1.9.2023 - 14.6.2024.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Kellonajasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin.

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-04-29 23:59