Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Lääkäri antaa potilaalle lääkereseptiä vastaanottohuoneessa

Ennakoi. Syvennä. Täydennä.

Farmasistin kliininen dokumentointi ja moniammatillinen vuorovaikutus

Miten farmasistin tulisi dokumentoida kirjallinen yhteenveto/raportti lääkehoidon arvioinneissa ja kokonaisarvioinneissa?
smart for good
  • Lääkeala
  • LHKA
  • Sosiaali ja terveysala
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
jatkuva
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala, Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
60,76 € (alv 24%)
  • Farmasistin koostaman lääkehoidon arvioinnin ja kokonaisarvioinnin raportin/yhteenvedon tarkoituksena on dokumentoida lääkärille farmasistin havaitsemista lääkityksestä johtuvista ongelmista (Drug Related Problems = DRPs). Yhteenvedoissa korostuvat kirjallisen viestinnän käytännöt sekä mahdollisimman onnistunut farmasistin ja lääkärin välinen kommunikointi.
  • Farmasistin kirjallisen kommunikoinnin ja dokumentaation periaatteet tulisivat olla laadullisesti mahdollisimman samanlaiset riippumatta käytetystä toimintamallista. Kurssilla opit periaatteet, kuinka eri laajuisten lääkehoidon arviointien lääkitysmuutosehdotukset koostetaan ytimekkääksi ja kohteliaaksi yhteenvedoksi lääkärin päätöksenteon tueksi.

KURSSIN SISÄLTÖ JA SUORITUSAIKATAULU

Kurssi koostuu kolmesta eri luentomateriaalista, näihin liittyvistä tehtävistä ja lopputestistä.

Näiden tulee olla suoritettuna hyväksytysti sähköisen osaamismerkin (Open Badge) saamiseksi.

Kurssin suoritusaika on kaksi (2) kk aloituksesta (kuukauden 1. tai 15. päivä).

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutuksessa opit:

• perusteet farmasistin (farmaseutti/proviisori) kommunikointitaidoille
  • lääkitysmuutosehdotusten luomisen ja yhteenvedon koostamisen eri tasoisten lääkehoidon arviointien tekemistä varten
  • dokumentoimaan kohteliaasti tekemistäsi lääkitysturvallisuuden edistämiseksi tehdyistä havainnoista

Farmaseutit ja proviisorit

49 € + ALV 24 % (11,76 €) = 60,76 €