Elintarvikeprosessit, syksy 2023
Avoin yliopisto
- Päivämäärä:
- 23.10.2023 - 13.12.2023
- Laajuus:
- 5 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Kuopio
- Kategoria:
- Ravitsemus ja lääkeala
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus, Etäopetus
- Hinta:
- 75 € (alv 0%)
Sisältö: Maitovalmisteiden prosessit. Liha- ja kalavalmisteiden prosessit. Vaihtoehtoisten proteiininlähteiden prosessit. Viljatuotteiden prosessit. Juomaprosessit. Fermentaatiotekniikat. Pakkausmateriaalit.
Tavoite: Opintojakson suoritettuasi:
- ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa
- osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta
- osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun
- osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa
- osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja
Suoritustapa: Verkko-opinnot Moodlessa. Luentotallenteet ja luennot (saatavilla tallenteet), oppimistehtävät ja ryhmätyöskentely Moodlessa. Tehtävät etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Moodleen on kirjauduttava heti opintojakson alussa.
Opetuksen ajankohta: 23.10. - 13.12.2023. Ilmoittautuminen on avoinna 1.8.-16.10.2023.
Opintojakson luennot toteutetaan Zoomin kautta seuraavasti:
ma 23.10. klo 15–16
ke 1.11. klo 15–17
ma 13.11. klo 15–17
ke 29.11. klo 15–17
Luennoille osallistuminen on vapaaehtoista. Luennot tallennetaan ja lisätään opintojakson Moodle-oppimisympäristöön.
Huomioithan, että tämä opintojakso on aikataulutettu. Opintojaksolle on ilmoittauduttava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.
Kirjallisuus: Opintojakson Moodlessa ilmoitettava materiaali. Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Opettaja: yliopisto-opettaja Kati Väkeväinen
Arviointi: 0-5. Opintojakson arvosana muodostuu oppimistehtävien perusteella. Opintojakson hyväksyminen edellyttää kaikkien oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista.
Edeltävät opinnot: Ravitsemustieteen perusopinnot. Opintojaksolle osallistumisen edellytyksenä on, että perusopintokokonaisuus on suoritettu kokonaan.
Lisätietoja:
Ohjeet UEF-tunnusten ja opiskelijasähköpostin käyttöönottoon saat ilmoittautumisen jälkeen. Kirjautumisohjeet opintojakson Moodle-oppimisympäristöön lähetetään opiskelijasähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään opintojakson alkamispäivänä.
Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen aineopintoihin.
Opintojakson suoritettuasi:
• ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa
• osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta
• osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun
• osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa
• osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja
Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.
Kellonajasta riippumaton
2 kuukautta
Suomi