Hyppää pääsisältöön

Never stop learning.

Avoin yo: Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta, lv. 2023-2024

smart for good
Laajuus:
2 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
30 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö

Oikeustieteen suuntaukset ja lainopin perusteet. Oikeudellinen tiedonhankinta ja kirjoittaminen. Opiskelun ja tutkimuksen etiikka. Opiskeluvalmiudet.

Oikeustieteen opintojen verkkovälitteisen aloitusinfon materiaali lukuvuodelle 2023-2024. Tilaisuutta ei tallennetta, vastaavia asioita käsitellään erillisissä tallenteissa oikeustieteen opiskelusivustolla.

Suunnitelmissa on myös pilotoida koko lukuvuoden kattavaa ryhmäohjausta tutkintotavoitteiseen opiskeluun (HTK/HTM ja ON/OTM), toteutus verkossa, n. kerran kuukaudessa kokoontumiset teemoittain. Aloitus 30.8.2023 klo 17.00-18.30, aiheena mm. opintojen suunnittelu, aikatauluttaminen, opiskelukäytänteet, järjestelmät jne. Varmistetaan yhdessä, että opinnot lähtevät käyntiin!! Nämä tilaisuudet ovat täysin vapaaehtoisia ja jos niihin ei pääse osallistumaan, niin se ei ole mikään este opiskelun aloittamiselle - tapaamiset ovat vain tukitoimia, niitä ei myöskään tallenneta. Jokaiselle kerralle tulee oma ilmoittautumislomake.

Muita lukuvuoden 23-24 teemoja:
27.9.2023 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen.
31.10.2023 klo 17.00-18.30 Ajanhallinta opiskelussa, suunnittelija/kouluttaja Arttu Puhakka, Ilmoittaudu 29.10.2023 mennessä tällä lomakkeella.
30.11.2023 klo 17.00-18.30 Erilaiset oppimismenetelmät/tavat opiskella. opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija Tiina Juurela, Ilmoittautuminen ajalla 1.11.-28.11.2023
Joulukuussa tarpeen  mukaan tapaaminen, välitsekkaus, kevään opintojen suunnittelu.
17.1.2023 klo 17.00-18.30 Työllistyminen ja oikeudellisen asiantuntijuuden kehittyminen opintojen aikana. Suunnittelija Seija Tuominen ja professori Mia Hoffrén
14.2.2024 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen.
14.3.2024 klo 17.00-18.30 Hakuklinikka kevään yhteishakuun liittyen (haku ajalla 13.3.2024 klo 8.00 – 27.3.2024 klo 15.00). Suunnittelija Seija Tuominen
Plan B - kun kaikki ei menekään täysin suunnitelmien mukaan to 11.4.2024 klo 17.00-18.30. Suunnittelija Seija Tuominen

Suoritettuasi opintojakson

  • tunnet lainopin perusteet - tunnistat keskeisiä oikeuslähteitä
  • haet aineistoa oikeustieteen opinnoissa olennaisista tietokannoista
  • kirjoitat oikeustieteiden laitoksen kirjoitusohjeen mukaista oikeudellista tekstiä - tunnet hyvän tieteellisen käytännön ja osaat noudattaa sitä opinnoissasi

Suoritustapa: Pakolliset opetustallenteet 5 t, pakolliset oppimistehtävät, itsenäinen työskentelyt 38 t. Opintojaksolla on käytössä Digicampus-oppimisympäristö, ei kurssiavainta. Opiskelijat voivat suorittaa opintojakson Digicampuksessa läpi vuoden Digicampuksessa ilmoitettavan tarkemman aikataulun mukaisesti.

Oppimateriaali: Oikeustieteiden laitoksen kirjoitusohje (Oikeustieteiden opintoyhteisössä ja oikeustieteen opintojen aloitusmoodlessa). Oppimistehtävien ohjeissa ja Digicampuksessa osoitettu materiaali. Katso tarkemmat tiedot sisällöstä, aikatauluista, suoritustavoista ja oppimateriaaleista Peppi-oppaasta.

  • Huomioi, että opiskeluoikeus ei siirry välittömästi opintotietojärjestelmään Peppiin (max. 10 vrk viive) eli et heti pääse aktivoimaan käyttäjätunnuksia ja/tai ilmoittautumaan opintojaksoille Pepissä.
  • Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään lukuvuoden päättyessä heinäkuun lopulla riippumatta siitä tehdäänkö ilmoittautuminen syys- vai kevätlukukauden puolella.
  • Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että Pepissä. Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden, Pepissä ilmoittaudut erillisten ohjeiden mukaisesti oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen, tentteihin, tehtävänpalautukseen jne. Juridinen kirjoittaminan ja tiedonhankinta-opintojakson toteutukseen opiskelijat lisätään automaattisesti henkilökunnan toimesta.
  • Tarkempia ohjeita Peppi-ilmoittautumiseen on opintojen aloitusmoodlessa Oikeustieteiden opinnot, Itä-Suomen avoin yliopisto. Saat sähköpostiin kirjautumislinkin ja kurssiavaimen opintojen aloitusohjeissa.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus päättyy aina lukuvuoden päättyessä viimeistään heinäkuun lopulla.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ajankohdasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

I. Ilmoittautumaan pääset Ilmoittaudu koulutukseen-painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi 10 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat tämän viestin jälkeen myös yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-08-07 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-06-30 15:00