Hyppää pääsisältöön

Never stop learning.

Avoin yo: Johdatus karjalan kieleen ja kulttuuriin, essee, lv 2023-2024

smart for good
Laajuus:
3 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Kielet ja viestintä, Historia ja kulttuuri
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu
Hinta:
45 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Karjalan alueen historia. Karjalan kielen ja murteiden kehittyminen. Karjalan kielen piirteet. Karjalan uhanalaisena kielenä. Karjalaisen kulttuurin osa-alueita. 

Suoritustavat:

1) Lähi- ja/tai etäopetuskurssi 3 op: luennot 18 t (saatavissa myös tallenteina), kotitentti eLearnissa 2 t, itsenäistä työskentelyä (karjalan kielen tukemiseen liittyvä pieni tehtävä) 61 t. Ajankohta: syyslukukauden 1. periodilla.

2) Essee 3 op: itsenäistä työskentelyä 81 t. Esseen ohjeet saatavilla vastuuopettajalta. Ajankohta: Koko lukuvuosi.

Tutustu opintojaksoon ja sen aikatauluihin Peppi-oppaassa (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen).

Katso tallenne opintojen aloittamisesta avoimessa yliopistossa (kesto n. 5 min).

Karjalan alueen historia. Karjalan kielen ja murteiden kehittyminen. Karjalan kielen piirteet. Karjalan uhanalaisena kielenä. Karjalaisen kulttuurin osa-alueita.

Suoritustavat:

Suoritustapa 2) Essee 3 op: itsenäistä työskentelyä 81 t. Esseen ohjeet saatavilla karjalan perusopintojen eLearn-oppimisympäristössä. Ajankohta: Koko lukuvuosi.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • tuntee Karjalan alueen historian pääpiirteet ja niiden merkityksen kielen kannalta
  • tuntee pääpiirteissään karjalan kielen historialliset vaiheet ja sen, miten karjalan murteet ovat muotoutuneet ja mitkä ovat niiden puhuma-alueet
  • tunnistaa karjalan kielen keskeiset piirteet ja osaa eritellä karjalan ja sen eri murteiden piirteitä etenkin suomen kieleen verraten
  • tuntee karjalan kielen nykytilanteen uhanalaisena kielenä ja tietää, millaisin toimin kieltä pyritään elvyttämään
  • tuntee pääpiirteittäin karjalaisen kulttuurin osa-alueita.

Opintojakso kehittää seuraavia työelämätaitoja: (suoritustapa 2) oman työskentelyn hallinta, ajanhallinta, lähteiden käyttö, tieteellisen tekstin lukeminen ja tiedon itsenäinen etsiminen ja lähdekritiikki, yhtenäisen tekstin kirjoittaminen luetun pohjalta, oman näkökulman yhdistäminen luettuun tutkimustietoon.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.

Ajankohdasta riippumaton

Suoritustapa 2, essee: koko lukuvuosi, ei määrättyä palautuspäivää. Jos haluat tehdä suorituksen kesällä, sovi asiasta vastuuopettajan kanssa toukokuun loppuun mennessä ilmoittautumisen jälkeen.

Suomi
muu

Opetuskielet ovat suomi ja karjala.

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset "Ilmoittaudu koulutukseen"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-08-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-05-31 15:00