Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Ryhmä nuoria aikuisia keskustelee ulkona.

Yliopistot valmistautuvat järjestämään valintakokeet kampuksilla

Hakijat saavat 16. maaliskuuta mennessä tiedon siitä, miten valintakokeet toteutetaan.

  • Koulutus ja oppimisympäristöt

Yliopistot ovat jatkaneet vuoden 2021 opiskelijavalintojen valmistelua ottaen huomioon vallitsevan koronavirustilanteen. Tavoitteena on, että kevään ja kesän valintakokeet järjestetään kampuksilla tai muissa fyysisissä tiloissa. Kokeet ovat valvottuja, ja niissä noudatetaan tarkkoja turvajärjestelyjä.

Yliopistot ovat myös linjanneet, että valintaperusteisiin ei tehdä muutoksia. Tämä tarkoittaa sitä, että todistuksilla ja kokeilla valittavien opiskelijoiden kiintiöt säilyvät koronatilanteen kehityksestä riippumatta ennallaan.

Vaikka kokeet pyritään järjestämään kampuksilla ja muissa fyysisissä tiloissa, yliopistot varautuvat myös siihen, että koronatilanne pahenisi oleellisesti ja viranomaismääräykset estäisivät fyysistä läsnäoloa vaativien koetilaisuuksien järjestämisen.

Hakijat saavat tiedon kokeiden toteutustavoista ennen hakuajan alkamista, viimeistään 16.3.2021.

– Hakijat voivat olla levollisin mielin ja luottaa siihen, että heille kerrotaan viimeistään maaliskuun puolivälissä kaikki hakuprosessin kannalta oleelliset tiedot: miten opiskelijat valitaan eri kohteisiin ja miten pandemiatilanne mahdollisesti vaikuttaa valintakokeiden järjestämiseen. Valmistelussa otetaan huomioon tarkasti opiskelijavalintojen turvallisuus ja hakijoiden oikeusturva, toteaa Unifin opetusvararehtorien puheenjohtaja Petri Suomala.

Itä-Suomen yliopistossa haettavana yli 3000 opiskelupaikkaa

Kevään yhteishaku yliopistoihin järjestetään 17.3.–31.3.2021. Itä-Suomen yliopistossa on haettavana aloituspaikkoja kaikkiaan 3048, ja hakukohteita on 137. Hakuihin liittyvät valintakokeet järjestetään touko–kesäkuun aikana.

Kaikkien hakukohteiden valintaperusteet löytyvät Opintopolku-palvelusta.

Logopedian koulutus käynnistyy Itä-Suomen yliopistossa uutena koulutusalana Joensuun kampuksella. Logopediaan otetaan 25 opiskelijaa. Kevään 2021 yhteishaussa on mukana myös ortodoksinen teologia, jonka haku toteutetaan joka toinen vuosi.

Itä-Suomen yliopistossa aloituspaikkoja lisätään eniten kauppatieteiden ja oikeustieteiden opiskelijavalinnoissa, molempiin tulee 40 uutta opiskelijapaikkaa. Suosituimmista hakualoista myös muun muassa lääketiede, psykologia, metsätiede, ravitsemustiede ja varhaiskasvatuksen opettajakoulutus ovat lisänneet aloituspaikkojaan.

Lisätietoja:

Petri Suomala, opetusvararehtorikokousten puheenjohtaja, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry, puh. 040 591 8044

Tapio Määttä, akateeminen rehtori, Itä-Suomen yliopisto, tapio.maatta@uef.fi, puh. 029 4455198