Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Nainen pudottaa vanhentuneita lääkkeitä lääkejätesäiliöön.

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan kotitalouksien lääkejätteiden tutkimukseen

Yliopiston Apteekin vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Itä-Suomen yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Mella Louhisalmelle.

Yliopiston farmasian laitoksella työskentelevän Louhisalmen väitöskirjatutkimuksen tavoitteena on saada kattavaa tietoa suomalaisten kotitalouksien käyttämättömistä lääkkeistä ja lääkejätteiden hävittämisestä.   

–  Tutkimme kuluttajien lääkejätteen hävityskäytäntöjä sekä sitä, kuinka paljon ja millaista lääkejätettä kotitalouksissa syntyy, miksi lääkejätettä syntyy ja mikä on jätteen taloudellinen arvo, Louhisalmi kertoo. 

– Mella Louhisalmen tutkimuksen tulosten avulla voidaan kehittää keinoja lääkejätteen vähentämiseksi oikealla tavalla sekä edistää rationaalista lääkehoitoa, toteaa tutkimuspäällikkö, dosentti Kari Linden Yliopiston Apteekista. 

Yliopiston Apteekki on myöntänyt tutkimusapurahoja vuodesta 1956 alkaen. Apurahahakemukset käsittelee riippumaton farmasian, lääketieteen ja terveydenhuollon asiantuntijoista koostuva toimikunta. Lääkehuoltoon liittyvä tutkimus on yksi Yliopiston Apteekin lakisääteisistä erityistehtävistä ja lääkkeiden ympäristövaikutukset yksi Yliopiston Apteekin tutkimusalue. 

Lisätietoa:

Mella Louhisalmi, proviisori, 044 051 9950, mella.louhisalmi(a)uef.fi

Kari Linden, FaT, KTM, dosentti , tutkimuspäällikkö, Yliopiston Apteekki, 050 395 0647, kari.linden(a)ya.fi 

Väitöskirjatutkimuksen tavoitteena on saada kattavaa tietoa suomalaisten kotitalouksien käyttämättömistä lääkkeistä ja lääkejätteiden hävittämisestä. 

Mella Louhisalmi

Profiilikuva: Mella Louhisalmi