Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Muki kädessä.

Väitöskirjatutkijoiden siirtymävaiheeseen avustuksia tukisäätiöltä

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen toimintaa tukeva Joensuun yliopiston tukisäätiö myönsi ensimmäisen kerran avustuksia väitöskirjatutkijoiden siirtymävaiheen rahoitukseen. Rahoitus on tarkoitettu pian väittelevien tai juuri väitelleiden tutkijoiden tieteellisen tutkimuksen jatkoedellytysten tukemiseen. Siirtymävaiheen rahoitus maksetaan tutkijalle palkkana.

Väitöskirjatutkijan siirtymävaiheen rahoitus myönnettiin seuraaville tutkijoille:

  • Pauliina Lukinmaa, Humanistinen osasto
  • Sareh Yaripour, Ympäristö ja biotieteiden laitos
  • Rosemary Mwanza, Oikeustieteiden laitos

– Säätiö kohdisti rahoitustaan väitöskirjatutkijoiden siirtymävaiheeseen havaitun tarpeen perusteella. Väitöskirjan esitarkastuksen ja tarkastusprosessin ajalle ei ole saatavissa kovin paljon rahoitusta ja postdoc-vaiheen alku voi olla rahoituksellisesti haastavaa, kertoo Joensuun yliopiston tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja, akateeminen rehtori Tapio Määttä.

Väitöskirjatutkijan siirtymävaiheen ensimmäinen hakukierros osoitti rahoituksen tarpeellisuuden. Säätiö avaa seuraavan vastaavan haun siten, että seuraava hakukierros päättyy 31.3.2023. Rahoitusta myönnetään maksimissaan 24 000 €/tutkija, mikä vastaa kuuden kuukauden kokoaikaista työsuhdetta. Säätiö ohjaa rahoituksen sille Itä-Suomen yliopiston laitokselle tai osastolle, jossa hakija on tai on ollut kirjoilla väitöskirjatutkijana. Tutkijalle tehdään työsopimus yliopiston normaalien käytäntöjen ja ehtojen mukaisesti.