Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Vaajasalon säätiön lahjoituksen allekirjoitustilaisuus.

Vaajasalon säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Taisto Toppinen, Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen ja säätiön asiamies Auvo Vilpponen allekirjoittivat lahjakirjan tilaisuudessa 31. toukokuuta.

Vaajasalon säätiöltä jälleen 50000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Vaajasalon säätiö on tehnyt Itä-Suomen yliopistolle 50000 euron lahjoituksen. Lahjoituksella säätiö osallistuu Itä-Suomen yliopiston Tee tietoinen valinta -tukikampanjaan, ja tämä valtion vastinrahaan oikeuttava lahjoitus kohdennetaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle.

Kyseessä on Vaajasalon säätiöltä jo toinen lahjoitus kampanjan aikana, ja yhteensä säätiö on lahjoittanut vastinrahakampanjaan 100000 euroa. Lisäksi säätiö lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle viime lokakuussa suoraan kohdennettuna 50000 euroa epilepsiatutkimukseen. Säätiö on ollut mukana myös kahdella aiemmalla vastinrahakampanjan kierroksella.

– Pidämme tärkeänä alueen elinvoimaisuuden ja itäsuomalaisen osaamisen tukemista, ja Itä-Suomen yliopiston lääketieteen ja farmasian alan koulutus ja tutkimus on meille luonteva lahjoituksen kohde, säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Taisto Toppinen toteaa.

Kuopiossa kotipaikkaansa pitävä Vaajasalon säätiö on perustettu vuonna 1966. Toiminnan historia alkaa kuitenkin jo vuodesta 1898, jolloin Kallavedellä olevaan Vaajasalon saareen rakennettiin sairaala epilepsiaa sairastaville. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö tukee myöntämillään apurahoilla epilepsiatutkimusta ja epilepsian hoidon kehittämistä. Vaajasalon säätiön on tukenut Itä-Suomen yliopiston epilepsiatutkimusta myös osa-aikaisella (60 %) kliinisen epileptologian professuurilla vuosina 2011–2020.

Itä-Suomen yliopisto on kiitollinen saamastaan lahjoituksesta. Lahjoituksen ottivat vastaan yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen ja terveystieteiden tiedekunnan dekaani Jussi Pihlajamäki tilaisuudessa 31. toukokuuta.

Vastinrahakampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroon

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on käynnissä ja keräysaika kestää 30.6.2022 saakka. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa. Juuri vastinraha kannusti Vaajasalon säätiötä lahjoituksen tekemiseen myös kampanjaan muun tuen lisäksi.

Yliopistoa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä/yhteisönä. Lisätietoja kampanjasta ja ohjeet lahjoittamiseen löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta uef.fi/lahjoita.

Lisätietoja:

Vaajasalon säätiö, Auvo Vilpponen, asiamies, p. 050 527 3698

Itä-Suomen yliopisto, dekaani Jussi Pihlajamäki, p. 050 3440187