Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Yleiskuvaa toimistolta.

Uusi Yrityskylä yläkoululaisille aukeaa ensi keväänä Itä-Suomen yliopiston tiloissa Joensuussa

Yrityskylä Yläkoulu avataan ensi vuonna Joensuuhun. Talous ja nuoret TATin ylläpitämä Yrityskylä aukeaa harjoittelukoulun tiloihin yliopiston kampukselle. Maaliskuusta lähtien yli 1 300 yhdeksäsluokkalaista Pohjois-Karjalasta pääsee tutustumaan Yrityskylässä työelämään, talouteen ja alueen työmahdollisuuksiin. 

Yhdeksäsluokkalaisten Yrityskylä on pelilliseen oppimiseen perustuva kokonaisuus taloudesta, työelämästä ja yrittäjyydestä. Kokonaisuuden muodostavat opettajien koulutus, oppimateriaali koulussa sekä huipennuksena elämyksellinen päivä Yrityskylän oppimisympäristössä. TATin Yrityskylän toimintaan osallistuu vuosittain jo lähes 90 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen.

– On hienoa, että näin Suomen suurimpana opettajankouluttajana voimme yhteistyössä TATin kanssa tarjota myös opettajaksi opiskeleville mahdollisuuden ohjauskokemuksen kerryttämiseen Yrityskylässä, sanoo kehitysjohtaja Soili Makkonen

Makkosen mukaan Yrityskylän sijoittuminen harjoittelukoulun tiloihin on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka eri toimijat voivat sijoittua luontevasti kampusalueelle.

Opintojaksot TAT Yrityskylässä lisäävät tutkitusti nuorten ymmärrystä yrittäjyyden ja yritysten merkityksestä yhteiskunnassa sekä paikallisesta elinkeinoelämästä. Yrityskylä-opinnot suorittaneet nuoret ovat myös kiinnostuneempia työelämästä, hakevat innokkaammin kesätöihin ja kokevat omaavansa taitoja, joilla menestyä työelämässä. Kansainvälistä yritystoimintaa harjoitellaankin keväästä lähtien muun muassa paikallisen Motonetin yrityspisteellä ja lainaneuvotteluita käydään Nordean pisteellä. 

Yrityskylä Yläkoulun oppimiskokonaisuus huipentuu pelitilanteeseen Yrityskylän peliareenalla, jossa oppilaat johtavat tiettyä yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaiden toisiaan vastaan kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella oppilaalla on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille ja johtavat yritystä neljän kvartaalin ajan. Yrityskylä Yläkoulu kehittää tutkitusti nuorten talousosaamista.

Koulujen ilmoittautuminen Yrityskylään alkaa pian.

Yrityskylä toimii Suomessa yhdeksällä alueella (Espoo, Helsinki-Vantaa, Kaakkois-Suomi, Keski-Suomi, Itä- Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa ja Varsinais-Suomi) ja tavoittaa tällä hetkellä 80 prosenttia kuudesluokkalaisista ja 65 prosenttia yhdeksäsluokkalaisista. TAT tekee yhteistyötä nuorten työelämä- ja taloustaitojen eteen yhdessä koulujen, yliopistojen, yritysten, kuntien ja säätiöiden kanssa. 

 

Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Soili Makkonen, Itä-Suomen yliopisto, soili.makkonen(at)uef.fi, p. 050 374 8294
Toimitusjohtaja Jenni Järvelä, Talous ja nuoret TAT, jenni.jarvela(at)tat.fi, p. 040 556 7156