Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Damaskinos Olkinuora pitelee kirjoittamaansa keittokirjaa.

Uusi keittokirja tuo munkkien terveelliset reseptit kaikkien saataville

Keittokirjan kirjoittaminen ei ehkä ole teologian tutkijalle tai munkille kaikista tyypillisin aluevaltaus, mutta Damaskinos Olkinuoralle se oli luonnollinen ja mieluisa tehtävä muun työn ohella.

  • Teksti Nina Venhe | Damaskinos Olkinuoran ja keittokirjan kuvat: Niko Jouhkimainen, kuvat ja videot luostarista: Puratos Group, video leipäjuurikirjastosta: Atlas Obscura
Damaskinos Olkinuoran kirjoittama lintuvuoren keittokirja.
Lintuvuoren keittokirja tuo Athosvuoren luostareiden kuuluisan ruokakulttuurin tunnetuksi nyt myös suomalaisille.
Puulaatikossa paljon tuoreita leipiä.
Luostarissa leipää valmistetaan kaksi kertaa viikossa. Taikinaa tehdään kerrallaan noin 160 kiloa.
leipäjuurta muovisessa laatikossa.
Luostarin vanha vehnäjuuri sai seurakseen suomalaista ruista, jolloin leivän taso parani.

Resepti Lintuvuoren keittokirjasta joulun juhlakauteen