Hyppää pääsisältöön
UEFin liput.

Uusi kansainvälisen vähittäiskaupan pääaine Itä-Suomen yliopistoon

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitos on saanut ison ESR-hankkeen, joka toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon Ely-keskusten kanssa. Hankkeen aikana suunnitellaan ja käynnistetään uusi kansainvälisen vähittäiskaupan pääaine kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon. Kansainvälisen vähittäiskaupan opintoja tullaan tarjoamaan myös jo työelämässä oleville Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston kautta. Hankkeen kesto on 2,5 vuotta ja opintojaksoja aletaan pilotoimaan syksystä 2021 alkaen.

Kansainvälisen vähittäiskaupan pääaine on uusi profiloitumisalue Suomessa, sillä vastaavaa kokonaisuutta ei ole tarjolla missään muussa kauppatieteellistä koulutusta tarjoavassa yksikössä. Hanketta luotsaava kauppatieteiden laitoksen johtaja, kansainvälisen myynnin apulaisprofessori Saara Julkunen kuvaa, että hankkeen avulla tuodaan kokonaan uusi osaamisalue Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksen opetustarjontaan. Uusi kansainvälisen vähittäiskaupan pääaine on itse asiassa ainoa laatuaan Suomen yliopistomaailmassa ja tarjoaa myös uuden työllistymisen polun sekä tutkinto-opiskelijoille että jo työelämässä oleville.
 
Kansainvälisen vähittäiskaupan opetukseen ja yritysyhteistyöhön liittyvät toimenpiteet rakennetaan yhteistyössä elinkeinoelämän edustajien kanssa, mikä tukee koulutuksen ja työelämän yhteen nivoutumista sekä alueen elinvoimaisuutta. Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa alkaa opintojen alkuvaiheessa ja sitä tuetaan joustavin opetusjärjestelyin. Kurssit suunnitellaan yhteistyössä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueiden yrittäjien kanssa ja ne keskittyvät kansainvälisen vähittäiskaupan kontekstiin.

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteisiin voi hakea opiskelemaan Joensuun ja Kuopion kauppatieteiden yhteisvalinnassa (hakuaika 17.3.–31.3.2021). Avoimessa yliopistossa opiskelun voi aloittaa läpi vuoden.

Hankkeen kesto on 1.9.2020–31.5.2023.

Lisätietoja:
Hankkeen johtaja, kansainvälisen myynnin apulaisprofessori Saara Julkunen, puh. 040 355 3365, saara.julkunen(at)uef.fi

Hankkeen projektipäällikkö Anu-Riikka Kolari, puh. 050 471 3097, anu-riikka.kolari(at)uef.fi