Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEFin liput.

UEF tarjoaa kaikille maksuttoman luentosarjan fotoniikasta

Itä-Suomen yliopiston Fotoniikan instituutti yhteistyössä Photonics Finlandin ja PREIN lippulaivan kanssa järjestää loppusyksyn aikana webinaarisarjan, jossa esitellään fotoniikan erilaisia sovelluksia ja kerrotaan, kuinka sovellusten avulla ratkaistaan ongelmia esimerkiksi liittyen teollisuuteen, lääketieteeseen ja kuluttajasovelluksiin. Eri alojen yritykset esittelevät kurssilla fotoniikkaan liittyviä sovelluksia käytännöllisistä näkökulmista. Samalla opiskelijat ja alasta kiinnostuneet kuulevat fotoniikan uramahdollisuuksista. 

Webinaareissa käydään läpi muun muassa hyperspektrikuvantamista, laserien soveltamista lääketieteessä, mekaniikan tarkkuusvalmistusta, virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sovelluksia, akateemisesta yrittäjyyttä, pimeänäkö- sekä tulenjohtosovelluksia sekä fotoniikan ohjelmistokehitystä. Lisäksi jokaisen esityksen jälkeen on avoin kyselysessio.

Webinaarisarja alkaa 26. lokakuuta klo 14.15, ja on osa fotoniikan kansainvälistä maisterikoulutusta, jolla halutaan rakentaa siltaa tutkimuksen ja sovellusten, mutta myös opiskelijoiden ja yritysten välille. Webinaarit ovat kaikille avoimia, ja ne järjestetään (pääosin) Microsoft Teams -alustalla. Luennointikieli on englanti. Tarkemmat ajankohdat, esiintyjät ja aiheet ovat nähtävillä yliopiston sivuilla: https://www3.uef.fi/en/web/photonics/photonics-applications 

Webinaarisarjaa edeltää kello 13.15 alkava avoin juhlaseminaari, jossa juhlistetaan Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen fotoniikan maisteriohjelman kymmenvuotista taivalta. Lisää tietoa juhlaseminaarista Fotoniikan instituutin Facebook-sivuilla osoitteessa https://fb.me/e/1G6rHe4fT 

Lisäksi, 19. marraskuuta klo 13.15 järjestetään Ghana-teemainen erikoistapahtuma. Ghanalaiset opiskelijat ovat 10 vuoden aikana osallistuneet aktiivisesti fotoniikan maisteriohjelmaan, joten tapahtumassa juhlistetaan kansainvälisen maisteriohjelman vaikutusta ghanalaisille ja käydään läpi Ghanan fotoniikka-kenttää. Tästä lisää tietoa saatavilla myöhemmin! 

Lisätietoja: 
Professori Jyrki Saarinen, p. 029 445 3005, jyrki.saarinen(at)uef.fi