Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Opiskelijoita ryhmäkuvassa.

Tekniikan koulutus ensi kertaa mukana yhteishaussa Itä-Suomen yliopistoon

Korkeakoulujen kevään yhteishaku ja avoimen väylän haku avaavat opiskelupaikkoja 150 hakukohteeseen Itä-Suomen yliopistossa.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku käynnistyy 15.3.2023 ja jatkuu 30.3.2023 saakka. Itä-Suomen yliopistosta yhteishaussa ovat mukana suomenkieliset tutkintoon johtavat koulutukset. Yhteensä hakukohteita on noin 110. Suomenkieliset kaksivuotiset maisterihaut ovat mukana erillisinä hakukohteina.

Itä-Suomen yliopiston odotettu uutuus on ensimmäinen opiskelijahaku tekniikan alalle. Tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoihin tähtäävät koulutukset käynnistyvät Itä-Suomen yliopiston Joensuun ja Kuopion kampuksilla syksyllä 2023. Haettavana on 105 aloituspaikkaa tekniikan alalle kolmeen hakukohteeseen: fotoniikka (25 aloituspaikkaa, Joensuu), kestävät teknologiat (45 aloituspaikkaa, Joensuu) ja teknillinen fysiikka (35 aloituspaikkaa, Kuopio). Hakukohteet ovat mukana kansallisessa diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen (DIA) yhteisvalinnassa.

– Tekniikan koulutus monipuolistaa olennaisesti koulutustarjontaamme ja vastaamme osaltamme näin myös Itä-Suomen yritysten työvoimatarpeisiin, sanoo akateeminen rehtori Tapio Määttä.

Itä-Suomen yliopistoon voi hakea myös avoimen yliopiston opintojen perusteella yliopistojen avoimen väylän haussa 15.3.–30.3.2023. Itä-Suomen yliopistossa haettavana on yhteensä 35 avoimen väylän hakukohdetta, poikkeuksena kasvatusalan hakukohteet, joissa hakeminen avoimen yliopiston opinnoilla tapahtuu yhteishaun hakukohteeseen. Kasvatusalan opiskelijavalinnan uudistuksen myötä opettajankoulutukseen on mahdollista hakea keväällä 2023 avoimen yliopiston opintojen perusteella. Itä-Suomen yliopistossa uudistus koskee kahdeksaa opettajankoulutuksen hakukohdetta Joensuun kampuksella.

Itä-Suomen yliopisto on panostanut vahvasti avoimen yliopiston väylän laajentamiseen.

– Olemme määrätietoisesti laajentaneet avoimen väylää, koska sitä kautta saamme erittäin motivoituneita opiskelijoita, jotka ovat jo tutustuneet opiskeltavaan alaan. On myös tärkeää, että opintopolulla ei ole umpiperiä ja avoimen väylä tämän osaltaan varmistaa, Määttä muistuttaa.

Kevään yhteishaussa ja yliopistojen avoimen väylän haussa Itä-Suomen yliopistoon valitaan kaikkiaan yli 3000 uutta opiskelijaa. Hakeminen Itä-Suomen yliopistoon tapahtuu korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä verkko-osoitteessa opintopolku.fi.

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin tiedeyliopisto kahdellatoista koulutusalallaan ja noin sadalla pääaineellaan tai koulutusohjelmallaan. Tarjoamme myös laajan vapaan sivuaineoikeuden ja siten mahdollisuuden koota yksilöllisiä tutkintokokonaisuuksia.

Koulutustarjonta sekä hakemiseen ja valintoihin liittyvät tiedot ovat kokonaisuudessaan luettavissa yliopiston verkkosivuilta osoitteessa uef.fi/opiskelijaksi. Hakukohteiden valintaperusteet löytyvät osoitteesta opintopolku.fi. Yhteishaun tulokset julkistetaan 7.7.2023 mennessä.

Erillisen siirtohaun kevään hakuaika on 2.5.–16.5.2023. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Siirtohaussa opiskelija voi hakea kandidaattivaiheen opintojen aikana kandidaatti- ja maisteriopintoihin.

Itä-Suomen yliopiston hakijapalvelut opastavat tarvittaessa hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja:

Hakijapalvelut, hakijapalvelut@uef.fi, p. 029 445 8990